KakanjLive | Srijeda, 23.06.2021. godine

Pandža pokazao ko je učitelj a ko je učenik

12.03.2019. - Tajne i vještine košarkaškog trenera Benjamin Šabić je učio od Josipa Pandža. Večeras je Pandža pokazao kako se utakmica dobija u prvih deset minuta, a Benjamin Šabić je bez obzira na poraz, svome učitelju, odlično odgovorio u drugom poluvremenu

Benjamin Šabićbenjaminsabicsiroki

Šabić žali zbog loše prve četvrtine. Pandža priznao da je susret u Kaknju itekako bio emotivan za njega, ali i dodao da je profesionalac i da su u sportu ovakve stvari normalne.
Sloboda je u 21. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine slavila protiv Kaknja rezultatom 80:73 i u ligi za prvaka BiH ulazi sa četvrte pozicije sa 33 osvojena boda. Po ekipu Kaknja je bila kobna prva četvrtina nakon koje je ekipa Benjamina Šabića imala zaostatak od čak 22 poena.

-U prvom poluvremenu imali smo preveliki broj promašenih zicera i otvorenih šuteva što je Slobodu odvelo na 22 poena razlike. U drugom poluvremenu se pokazalo da je igra sa mnogo više faulova nama odgovarala jer smo uspjeli da poremetimo igru i ideje Slobode. Nažalost ogromnu razliku iz prvih 10 minuta susreta je bilo preteško sustići. Na kraju nas je stigao i umor i nismo uspjeli preokrenuti rezultat. Čestitao bih ekipi Slobode na fer i korektnoj igri i na pobjedi, rekao je trener Kaknja Benjamin Šabić nakon susreta.

pandzaslobodaJosip Pandža je bio jako zadovboljan nakon susreta, a priznao je da je meč protiv njegovog bivšeg tima bio itekako emotivan za njega.

-Odlična prva četvrtina je odlučila utakmicu. Ekipa Kaknja kroz cijelu sezonu igra u velikoj energiji, borbenosti i kontaktu i to je njihova vrlina. Bili su vrlo blizu da se vrate u utakmicu. Mi smo bili pribrani u završnici i mirno smo priveli utakmicu kraju. Ekipi Kaknja je u stizanju rezultata jako pomogla odlična publika. Ja Kaknju želim sreću, da slave u Mostaru i idu u Ligu šest, jer bilo bi zaista sjajno ponovo se vratiti u Kakanj, rekao je trener Slobode Josip Pandža nakon susreta, a potom dodao:

-Bilo je jako emotivno prije početka utakmice, za vrijeme utakmice, ali i sada. Imam ''malo'' godina i ovo mi je prvi ovakav susret, ali to je sport i sve je stvar profesionalizma. Kaknju zaista želim sreću jer ovo što su oni napravili je ozbiljan rezultat u odnosu na roster i ulaganja. Ima ekipa koje su mnogo više uložile u tim i nalaze se ispod Kaknja na tablici. Iskreno od srca želim da Kakanj slavi protiv Studenta i mislim da će im to biti dovoljno da se plasiraju u Ligu šest. Što se nas tiče u doigravanju priželjkujem zdravlje. Imamo dobar roster, fizički smo spremni i imamo 9-10 igrača koje možemo koristiti. U Ligu šest ulazimo sa startne pozicije broj četiri, ali mislim da smo konkurentni svima. Ne mogu da kažem da smo bolji od neke ekipe, ali neću ni da priznamo da smo slabiji od nekoga.

Nakon 21. kola ekipa Kaknja ima 28 bodova, dok Sloboda na svom kontu ima 33 boda. U posljednjem kolu regularnog toka prvenstva Kakanj će na gostovanje u Mostar gdje igra protiv Studenta, dok je ekipa Josipa Pandže slobodna u posljednjem kolu.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u