KakanjLive | Srijeda, 23.06.2021. godine

Pandža očekuje pobjedu u Mostaru

22.12.2017. - Košarkaši Kaknja u jedanaestom kolu prvenstva Bosne i Hercegovine gostuju u Mostaru gdje će protiv ekipe Studenta pokušati doći do osme pobjede

Josip_Pandza
Izabranici trenera Josipa Pandže rasterećeno ulaze u posljednji meč prvog dijela sezone i sa puno samopuuzdanja nakon uvjerljivog trijumfa protiv Radnika (105:80).

Bez obzira što za protivnika imaju povratnika u bh košarkašku elitu, trener Pandža i njegovi puleni ovom meču pridaju veliki značaj jer su svjesni da ih svako opuštanje može skupo da koštati. Nakon lošeg starta, ekipa Studenta je ostvarila četiri pobjede i sigurno će dati sve od sebe da zaustavi Pandžine izabranike i na kraću prvenstvenu pauzu odu s još jednim trijumfom. Da se nalaze u naletu i sve boljoj formi, mostarski Studenti su pokazali na prošlonedjeljnom gostovanju u Širokom Brijegu u kojem su bili na domaku produžetka (74:71), ali je lopta Amerikanca Jelena Rossa za tri poena sedam sekundi prije kraja završila na obruču i bodovi su ostali na Pecari.

Trener Josip Pandža očekuje da će njegovi igrači dati svoj maksimum i doći do osme pobjede ,koja bi , kako ističe, došla kao šlag na tortu jedne izuzetno uspješne polusezone.

-Momčad Studenta izuzetno respektiram i poštujem , jer njihova igra doista ima smisla. Nakon lošeg starta u kojem su pretrpjeli tri poraza, uvezali su četiri pobjede i prošle subote u Širokom odigrali sjajnu utakmicu u kojoj je pobjednika odlučila jedna lopta. Mi smo dosta opterećeni ozljedama, a ove sedmice nismo imali ni adekvatan trenažni proces. Pored Nebojše Pavlovića, s kojim smo se sporazumno rastali, te ranije ozlijeđenog Željka Palavre, u Mostaru ćemo biti lišeni pomoći i Eldara Merdanovića, koji je zadobio lakšu povredu i to je svakako veliki hendikep. Bez obzira na sve te nedaće, naš cilj je pobjeda koja bi došla kao šlag na tortu na vrhunsku polusezonu. Igra Studenta puno ovisi o sjajnom razigravaču, Amerikancu Rossi, ali ja se nadam da ćemo imati odgovor i rješenje i za njega, kao i Đorđa Lelića i sve bolje šutere Gudića i Markovića i da ćemo našom prepoznatljivom agresivnošću i velikom energijom doći do punog plijena i na kraću prvenstvenu pauzu otići s novom pobjedom, rekao je u izjavi za naš portal trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

Utakmica Student-Kakanj igra se u Sportskoj dvorani na Bijelom Brijegu u Mostaru subotu 23.decembra u 17 sati. Pravdu će dijeliti trebinjska sudijska trojka; Dragan Kralj, Božidar Radanović i Dragan Komar, dok će dužnost delegata/komesara obaviti Momčilo Bodiroga, također iz Trebinja.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u