KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Pandža-Nemamo pravo na kiks u Hadžićima

05.02.2018. - U srijedu košarkaši Kaknja gostuju u Hadžićima i to je prilika da se iskupe za dva uzastopna poraza i pobjedom ostanu među kandidatima za Ligu 6 i doigravanje za prvaka

pandzapressJosip Pandža kaže da ekipa Bošnjaka drugi dio prvenstva igra znatno bolje

Dva uzastopna prvenstvena poraza, koja su pretrpjeli u dramatičnim završnicama i pod čudnim okolnostima, doveli su košarkaše Kaknja u situaciju da se do kraja moraju boriti za mjesto koje im osigurava plasman u doigravanje za prvaka. Sloboda i Široki su već zaboravljeni, misli su usmjerene prema Hadžićima i narednom protivniku, ekipi Bošnjaka, kojeg ne smiju potcijeniti bez obzira što je riječ o autsajderu.

Tako razmišlja i trener Josip Pandža, koji vjeruje da će njegovi izabranici dati sve od sebe i pobjedom vratiti potrebno samopouzdanje za preostale četiri utakmice u kojima će pasti konačna odluka o zacrtanom cilju- plasmanu u doigravanje za prvaka.

-Ovo nam je izuzetno važna utakmica. Dvije zadnje prvenstvene smo izgubili u zadnjim sekundama i dosta zakomplicirali svoj status na prvenstvenoj ljestvici. Zbog male rotacije, visokog intenziteta igre i takmičenja na dva fronta jako smo umorni, međutim pravo na kiks nemamo. Ekipa Bošnjaka u drugom dijelu sezone igra dosta bolje jer su dolaskom Markovića iz Studenta dobili na čvrstini i izgledaju daleko moćnije.Očekuje nas težak posao, ali vjerujem u naš kvalitet i nadam se pobjedi.Postoji mogućnost da i Palavra nastupi što bi bio veliki dobitak za naš tim, kako u ljudskom tako i košarkaškom smislu, smatra trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

Nakon gotovo tri mjeseca pauze zbog napuknuća natkoljenične kosti, koju je zadobio još u petom kolu protiv Slobode, u susretu sa Bošnjakom bi mogao nastupiti iskusni Željko Palavra, čije se odsustvo itekako osjetilo, pogotovo u zadnjim utakmicama, koje su se „lomile“ u posljednjim trenucima.

palavrazeljkoŽeljko Palavra, u meču petog kola sa Slobodom zadobio povredu koja ga je sa parketa udaljila cijela tri mjeseca

-Imao sam neuobičajnu ozljedu, ali dosta neugodnu i oporavak je tekao znatno duže od očekivanja. Već mjesec dana radim odvojeno od ekipe, nekih 80% sam spreman i postoji mogućnost da zaigram u Hadžićima, istakao je iskusni Željko Palavra i dodao:

- U srijedu nas čeka jedna od važnijih utakmica ove sezone. Pobjedom bi opet pobjegli pratiteljima za Ligu 6, a s porazom bi se doveli u neugodnu situaciju do kraja prvenstva i onda ne bi zavisili sami o sebi. Činjenica je da smo ekipu Bošnjaka u Kaknju dobili relativno lako i uvjerljivo (92:58,op.a.) i ne smijemo bježati od uloge favorita. Jači smo i moramo to pokazati na parketu iako utakmica nosi određeni pritisak, ali pokazali smo da se znamo nositi s tim i ja vjerujem da ćemo ostvariti cilj. Pojavila se određena mogućnost da i ja zaigram i da pomognem momcima koji igraju izvrsno cijelu sezonu, što me zaista raduje, kaže oporavljeni Palavra, koji se vraća u pravo vrijeme i kad je najpotrebniji svom timu i treneru Pandži.

Utakmica Bošnjak-Kakanj igra se u srijedu 7.februara u KSC Hadžići sa početkom u 18 sati. Delegat/komesar utakmice je Mirza Hatibović iz Sarajeva.Prvi sudija:Dragan Porobić.Sudija 1.Dragan Kralj, Sudija 2.Dragan Komar (svi iz Trebinja).

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u