KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Pandža: Ne bježimo od uloge favorita

11.11.2016. - U sali Općine Kakanj održana je press konferencija Košarkaškog kluba Kakanj, na kojoj su se predstavnicima medija obratili sekretar Kluba Samir Lušija, trener Josip Pandža,ljetošnja pojačanja Vojin Svilar i Aldin Dželmo, koji su iznijeli svoje mišljenje o dosad odigrana tri kola i subotnjem susretu sa ekipom Građanskog iz Bijeljine

svipress

Sekretar kluba Samir Lušija upoznao je prisutne da se utakmica osmog kola sa Slobodom neće igrati u utorak 15.novembra, kako je bilo odlučerno Odlukom UO KS BiH jer su Tuzlaci tražili da ista bude prolongirana i najvjerovatnije će biti odigrana početkom drugog dijela sezone.

dzelmo_svilar

Što se tiče subotnje utakmice sa ekipom Građanskog, igrači Aldin Dželmo i Vojin Svilar  smatraju da su tokom ove sedmice obavljene temeljite pripreme, posebno na ispravljanju pogrešaka sa prethodnih utakmica protiv Bosne Royal Jolli i Širokog Brijega i da pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.Naravno, uz njihovo maksimalno zalaganje i podršku navijača.

Trener Josip Pandža iznio je svoje mišljenje o uzrocima dva uzastopna poraza i pada u igri, prije svega kada je riječ o odbrani , za što, kako kaže, nema opravdanja.
-Tokom ove sedmice radili smo na ispravljanju pogrešaka, posebno u fazi odbrane, koja je bitan, mogao bi reći glavni segment s kojim smo prošle sezone dominirali.Nemamo energiju koju smo imali, još ne prenosimo s treninga na utakmicu, ali voljni momenat kod igrača postoji i ja vjerujem da ćemo već protiv Građanskog doći do punog izražaja.Građanski nam dolazi sa skorom 0:3, to može da nas prevari, ali smo maksimalno fokusirani i mi ćemo nastojati da naša dvorana bude neosvojiva tvrđava. Građanski ima izuzuzetno jake pojedince,poput Bocke i Negovanovića, neke su utakmice i timski odigrali dobro.Moramo imati dobru reakciju, ne bježimo od uloge favorita, ali ponavljam, trebamo imati dobru odbranu. Ja vjerujem u ovaj tim, međutim problem je mali broj utakmica, jaka konkurencija i respekt svih timova prema nama s obzirom na prošlosezonske igre i uspjehe.Moramo brže napredovati nego prošle sezone jer svaki kiks nemamo gdje nadoknaditi. Protiv Građanskog imamo imperativ pobjede i ja vjerujem da ćemo je ostvariti. Naš cilj je Liga 6, ali to će biti mnogo teže postići nego lani. Vjerujem u rad i tim, naravno uz bolje i kvalitetnije igre.Na momente je bilo dobro na sve tri dosad odigrane utakmice, ali moramo imati konstantu, ne ulaziti u krizu i djelovati timski što je naše najjače oružje, istakao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža, koji je na insistiranje čelnika Saveza prihvatio vođenje U18 reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Turskoj, što je za njega veliki problem, pogotovo što se od ove selekcije očekuju vrhunski rezultati i da spasi sve ono što su propustile ostale selekcije, prije svega A reprezentacija.

josip_pandza_pred_bosnu

Ovaj mladi stručnjak smatra da se njegovo odsustvo neće osjetiti na rad ekipe jer ima povjerenje u svoje asistente profesora Elvira Zameticu i Benjamina Šabića koji će voditi treninge,a za vrijeme njegovog odsustva neće biti prvenstvenih utakmica jer su Sparsi i Bošnjak prihvatili promjenu termina za 29.11.2016, odnosno 4/5.januar 2017.godine.

Utakmica Kakanj-Građanski igra se u subotu 12.novembra sa početkom u 19 sati.Suci su Haris Bijedić(Sarajevo), Ernad Karović (Zenica ) i Mirza Palo (Sarajevo), a delegat/komesar Almir Akšamija iz Sarajeva.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u