KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Pandža-Naša igra raste i nadam se najboljem u Trebinju

10.02.2017. - U okviru 15.kola prvenstva Lige 10, košarkaši Kaknja odlaze u Trebinje gdje ih očekuje tradicionalno neugodni protivnik, ekipa Swisslion Leotara, koja kotira kao najnemilosrdniji domaćin, koji je i u ovoj sezoni pretrpio samo jedan poraz pred svojom bučnom publikom

kakleotar0Sa utakmice u Kaknju odigrane  u prvom dijelu prvenstva

Pobjedom protiv veoma kvalitetne ekipe Zrinjskog, pored prekida neuspješnog niza od četiri uzastopna poraza, košarkaši Kaknja vratili su potrebno samopuzdanje i u finiš regularnog toka takmičenja ulaze s mnogo više optimizma. Trener Josip Pandža ima povjerenje u svoje pulene i očekuje da će u preostale četiri utakmice ostvariti najmanje dvije pobjede i izboriti plasman u Ligu za prvaka.

pandza_izjavaJosip Pandža

Prva prepreka je trebinjski Swisslion Leotar, neumoljivi domaćin, koji rijetko prepušta bodove gostujućim ekipa, što pokazuje i podatak da su i u ovoj sezoni samo jednom poraženi pred svojim  navijačima.

-Odlazimo u Trebinje, na teren koji je uz Bosnin i Slobodin najnemilosrdniji u ligi. Dočekat će nas paklena atmosfera, ali moramo se izdignuti iznad toga i pokazati hrabrost. Poznato je da Leotar igra jako kvalitetno i čvrsto kući i to se mora respektirati. Na domaćem terenu ove sezone doživjeli su samo jedan poraz i to dovoljno pokazuje o njihovoj "okrutnosti". Igra se „vrti“ oko iskusnog dvojca Pelkić - Aleksić, a meni se  sviđa odigrana sezona Ninkovića, tako da ćemo morati posebnu pozornost usmjeriti na zaustavljanje njihove udarne trojke. Obrambeno su čvrsti, jako visoki i u ta dva segmenta ćemo morati odgovoriti kvalitetno ukoliko želimo da dođemo do pozitivnog rezultata. Mi smo pobjedom protiv Zrinjskog „kupili“ mir i nadam se da ćemo još s većim samopouzdanjem odigrati u Trebinju. Važno mi je da igramo bolje u odnosu na zadnja kola, da se naša igra diže, da je forma u uzlaznoj putanji i nadam se najboljem, bez obzira na snagu protivnika i atmosferu koja nas očekuje u Trebinju, istakao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža, koji na dispoziciji ima sve igrače osim ozlijeđenog ObradaTomića.

Utakmica Swisslion Leotar – Kakanj igra se u subotu 11.februara sa početkom u 19,00 sati.

Podsjećamo, u prvom dijelu sezone, košarkaši Kaknja bili su uspješniji i ostvarili pobjedu od sedam koševa razlike (79:72).

M.KOMŠO/KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u