KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Pandža-Mladost nas je nadigrala u svim segmentima

10.01.2018. - Moji igrači nisu imali pošten pristup u odbrani niti protok lopte u napadu i sami smo krivi za ovako sraman poraz. Izvinjavam se našim navijačima, reko je Pandža poslije poraza u Mrkonjić Gradu

pandzaprozivka

Da su izabranici iskusnog stratega Gorana Sladojevića tradicionalno neugodni za košarkaše Kaknja pokazala je i prva ovogodišnja utakmica u kojoj je Mladost uvjerljivo slavila. Domaći su očitali lekciju indisponiranim igračima Kaknja i dali do znanja da se nisu odrekli ambicija za Ligu šest.

Bez obzira što je njegova ekipa desetkovana otputovala na megdan pojačanoj i osnaženoj ekipi Mladosti, trener košarkaša Kaknja nije mogao zamisliti da će njegovi izabranici pružiti tako slabu igru i Mrkonjić Grad napustiti ovako uvjerljivo poraženi.

-Mladost nas je nadigrala u svim segmentima. Domaći igrači bili su izuzetno inspirisani i sve im je polazilo za rukom. Za takvo njihovo raspoloženje i nadahnutu igru zaslužni su i moji igrači koji su im dopustili svojom katastrofalnom igrom. Nisu imali pošten pristup u odbrani, niti protok lopte u napadu. Sramotim se igrom svog tima i upućujem javno izvinjenje našim navijačima, a Mladosti od srca čestitam. Ostaje nam da se brzo resetiramo, pokušamo dići psihički i nastojati u subotu pobjedom protiv Bosne Royal da se što prije iskupimo za ovu sramotu koju smo doživjeli u Mrkonjić Gradu, kazao je u izjavi za naš portal emotivni trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

Dva uzastopna poraza od Studenta i Mladosti u velikoj mjeri iskompromitirala su sjajne rezultate iz prvog dijela sezone,ali razloga za paniku nema. Porazi su sastavni dio sportske igre i tako treba posmatrati i ova dva od objektivno slabije ekipe Studenta, kao i ojačane Mladosti, koja je kratku zimsku pauzu očito znalački iskoristila i redizejnirala svoju ekipu, koju s klupe vodi iskusni trener Sladojević, kojem neosporno pripadaju najveće zasluge za angažman kvalitetnih pojačanja, s kojima je očito pogodio, kao bezbroj puta dosad, što mu je jedna od vrlina u dugogodišnjem sklapanju i vođenju ovog tima.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u