KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Pandža-Jako smo motivirani za Mladost

02.12.2016. - U okviru sedmog kola Lige 10, košarkaši Kaknja gostuju u Mrkonjić Gradu gdje će snage odmjeriti sa favoriziranom ekipom Mladosti koja ih je porazila u oba pripremna susreta

josip_pandza_pred_bosnuJosip Pandža kaže da je Mladost nemilosrdna na terenu u Mrkonjić Gradu ali se nada najboljem i vjeruje u svoje momke

Nakon tri vezane pobjede, od kojih posebno treba izdvojiti onu u Mostaru protiv Zrinjskog, pred izabranicima trenera Pandže je novo, teško gostovanje u Mrkonjić Gradu gdje ih dočekuje zahuktala Mladost koja je dosad dobila sve domaće utakmice.

-Mladost je nemilosrdna na domaćem parketu, što pokazuju i ovosezonski rezultati u kojima je pred svojim navijačima zabilježila sve pobjede.U pripremnom periodu su nas dva puta porazili i jako smo motivirani pred subotnji susret.Okosnicu Mladosti čine bek Vuković koji se istakao na svim utakmicama u dosadašnjem dijelu sezone, te visoki igrači Patković i Stanojević i bit će veoma važno kako ćemo obrambeno reagirati prema njima.Trebat će nam jako kvalitetna igra ukoliko želimo doći do nove gostujuće pobjede. Iako je Mladost favorit, vjerujem u svoje momke i nadam se najboljem. Imali smo dosta problema s ozljedama, ali su se svi igrači vratili u trenažni proces, neki su manje spremni zbog dužeg odsustva s terena, ali će svi putovati u Mrkonjić Grad i biti na raspolaganju,rekao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža, koji u ponedjeljak putuje na pripreme sa juniorskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine za predstojeće Evropsko prvenstvo u Turskoj.

Utakmica Mladost-Kakanj igra se u subotu 3.decembra sa početkom u 19 sati. Sudijsku trojku sačinjavaju; Haris Bijedić(Sarajevo), Mila Čavara(Busovača) i Nermin Nikšić(Sarajevo),a delegat/komesar je Zoran Marković iz Zenice.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u