KakanjLive | Srijeda, 23.06.2021. godine

Pandža i Vušković o duelu njihovih ekipa

05.10.2017. - Pandža je nakon susreta bio strašno ljut na pojedine igrače i istako je kako svi moraju dati svoj maksimum ili u budućnosti neće nositi dres Kaknja. Vušković je za nepotrebnu nervozu okrivio loše sudijske odluke i istako kako je rezultat ekipama bio u drugom planu. Istakao je kako su on i njegov kolega Pandža željeli vidjeti objektivno stanje ekipa devet dana prije početka sezone

DSC05760

Košarkaši Širokog Brijega su u svojoj generalci pred start nove sezone savladali Kakanj u kulturno-sportskom centru u Kaknju rezultatom 73:66. Trener Širokobriježana Mladen Vušković je okrivio sudijski trojac Pelja-Lušija-Pelja za nepotrebnu nervozu koja se uvukla u igrače oba tima.

Mladen Vušković

Mladen Vušković: Utakmica je bila puna bespotrebne nervoze isključivo zbog sudaca

-Utakmica puna bespotrebne nervoze isključivo zbog sudaca. Njihove odluke su išle na štetu i nas i Kaknja. Mislim da ni nama ni ekipi Kaknja rezultat nije bio u prvom planu nego da vidimo kolega Pandža, ali i ja u kakvoj su objektivnoj formi naši dečki. Što se tiče same utakmice mogu reći da sam jednim dijelom zadovoljan, možda energijom koju su pokazali igrači. Bilo je puno grešaka i kod nas i u ekipi Kaknja i da je rezultat bio orbnut nama to ništa ne bi pomoglo. Mnogo je grešaka koje moramo popraviti i bitno je da ih popravimo do naredne subote kada starta prvenstvo, rekao je trener Širokobriježana Mladen Vušković u izjavi za naš portal i potom se osvrnuo na cilj njegove ekipe u novoj sezoni:

-Kako stvari stoje imamo najmlađu ekipu. Samim tim zna se da stvaranje dobre mlade ekipe i rezultati ne idu nikad zajedno. Cilj i ove godine je isti, a to je konstantni napredak mladih igrača i pred sam kraj sezone trebao trebao bi doći i dobar rezultat za nas, kada se ovi dečki razigraju.

Trener košarkaša Kaknja, Josip Pandža nije bio zadvoljan onim što je njegova ekipa pokazala u ovom susretu i bio je ljut na nekoliko igrača koji nisu dali svoj maksimum u ovom susretu.

pandza_zrinjski

Josip Pandža: Nijedan igrač neće i ne može biti važniji od tima 

-Široki je u nekoj neopravdano nervoznoj utakmici zasluženo slavio. Igrali su bolje, imali bolji protok lopte. Kod nas je to išlo teško i imali smo veliki broj izgubljenih lopti. Meni je iskreno neugodno iznenađenje da smo izgledali ovako slabo na terenu. Široki je djelovao dosta bolje od nas. Njihova klupa je reagovala bolje. Mi imamo problem. Neki igrači kada izađu iz igre, loše reaguju kada uđu sa klupe. Nemamo igre, loš nam je protok lopte. Imamo mnogo toga na čemu trebamo raditi do početka sezone. Ovo večeras je puno lošije nego ono što smo očekivali. Napravit ćemo dobru analizu i nijedan naš igrač neće i ne može biti važniji od tima. Ne možemo da se ponašamo tako da je rezevra najgora rezerva, nego da nam bude najveća podrška. Igrači se moraju krajnje korektno ponašati i dati svoj maksimum ili neće u budućnosti igrati za Kakanj. To sam im rekao i prije ovog susreta, ali evo i sada javno, bio je jasan Josip Pandža nakon susreta.

Generalku pred start nove sezone ekipa Kaknja igra u nedjelju protiv Sparsa, dok je ekipi Širokog Brijega ovo bila posljednja provjera pred start nove sezone.

E.ŠKULJ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u