KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Pandža i Vićentić o duelu Kakanj-Radnik

16.12.2017. - Trener Kaknja Josip Pandža je čestitao svojim momcima na zasluženoj pobjedi te dodao kako iz ovog susreta treba izvući pouke, posebno iz prvih 10 minuta susreta. Na drugoj strani Vićentić je Kakanjcima čestitao na zasluženoj pobjedi.

16.12.2017.

Košarkaši Kaknja su pred domaćom publikom savladali ekipu Radnika BN Basketa rezultatom 105:80 u okviru desetog kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine. Iako su Kakanjci nakon prve četvrtine imali zaostatak od deset poena u preostale tri četvrtine su u potpunosti razbili ekipu Radnika, a trener Pandža je nakon susreta rekao kako je zadovoljan pobjedom, ali da pouku treba tražiti iz prvih deset minuta susreta kako bi njegova ekipa još više mogla napredovati.

 

IMG_9589Josip Pandža: Pouke trebamo izvući iz prvih 10 minuta susreta

-U prvoj četvrtini odlična igra Radnika, ali mi smo glavni krivci za to. Pravili smo i previše greški u odbrani. Druga četvrtina dobra, dok smo u trećoj dugo lomili Radnik. Bilo je deset razlike, ali oni očigledno koriste manje igrača u rotaciji. Mislim da je fizička sprema i naše neodustajanje od brze igre u leđa i motivacije da nikako ne stanemo na kraju odlučila. Mislim da na kraju razlika nije realna jer je ona odraz naših pogođenih trojki kad igrači Radnika više nisu imali nikakve snage. Čestitam svojim momcima i mislim da pouku treba tražiti iz prve četvrtine, a ne iz ovih stvari kad je bilo dobro. Prva četvrtina mora biti mnogo bolja u svakoj utakmici, rekao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža nakon susreta.

Trener Radnika, Branislav Vićentić je čestitao Kakanjcima na zasluženoj pobjedi i dodao kako očekuje da se u nastavku prvenstva njegova ekipa kompletira.

 

IMG_9581Branislav Vićentić: Čestitke Kaknju na zasluženoj pobjedi

-Čestitke ekipi Kaknja na zasluženoj pobjedi. U jednom momentu smo loše odreagovali na njihov zonski presing i udvajanja u prednjem polju i dozvolili im da se lako priključe i da čak na pauzu odu sa prednošću od šest poena. U nastavku sam očekivao da ćemo se dići i da ćemo odigrati bolje, a na kraju rezultat govori da nije tako bilo. Kakanj je bio dosta kvalitetniji i zasluženo slavio, rekao je trener Radnika Branislav Vićentić, a potom dodao:

-Mi smo povratnici u bh košarkašku elitu i naša očekivanja su prije svega da se u nastavku prvenstva kompletiramo jer od samog starta imamo povreda. Onda ćemo pokušati da se i pojačamo, a u nastavku ko zna.

Nakon 10 kola Kakanjci su na omjeru od sedam pobjeda i dva poraza, dok je Radnik na omjeru od tri pobjede i pet poraza. U narednom kolu Kakanjci gostuju ekipi Studenta, dok će Radnik ugostiti mostarski Zrinjski.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u