KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Pandža i Trbić žele polufinale play-offa

08.03.2018. - Trener košarkaša Kaknja Josip Pandža je nakon susreta rekao kako je zacrtani cilj s početka sezone već ostvaren, a to je plasman u ligu za prvaka BiH, te je dodao da je naredni cilj plasman u polufinale doigravanja za prvaka BiH. Marko Trbić je čestitao Kakanjcima na novoj pobjedi, a potom dodao kako je cilj i njegove ekipe plasman u polufinale play-offa. Prije prvog kola lige šest Kakanj će ugostiti Student, dok će Spars na gostovanje Bošnjaku

Pandza070318
Košarkaši Kaknja su u 20. kolu savladali Spars rezultatom 86:75 i tako i matematički osigurali plamsna u ligu šest. Nakon sjajnog prvog poluvremena u kojem su imali 19 poena razlike Kakanjci su mirno priveli susret kraju u nastavku meča i zasluženo slavili protiv izuzetno jake ekipe Sparsa.

-Utakmica je realno završena u prvom poluvremenu i biloje neralno očekivati da ćemo tako sjajno odigrati i u nastavku susreta. Mislim da je ovo naše najbolje prvo poluvrijeme od početka sezone. Velika pobjeda koja je važna za samopouzdanje. Definitivno još moramo raditi na odbrani jer 16 napadačkih skokova Sparsa je segment koji nas mora zabrinuti. Imamo kvalitet za ligu za prvaka. Igokea odskače u odnosu na ostale timove koji svako svakoga može dobiti. Zacrtani cilj je već ostvaren, a to je bio plasman u ligu za prvaka. Nadam se da ćemo uz dobro zdravlje i atmosferu među igračima ići i korak dalje, a to je plasman u polufinale play-offa, rekao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža nakon susreta.

Trbic070318Trener Sparsa, Marko Trbić se složio sa kolegom Pandžom da je Kakanj odigrao sjano prvo poluvrijeme.

-Utakmica bez nekog posebnog rezultatskog značaja, ali moja ekipa je previše rasterećeno igrala u prvih 20 minuta susreta, a Kakanj je pokazao svu svoju dominaciju. Drugo poluvrijeme smo odigrali onako kako i treba da igramo tokom cijele sezone, ali nije bilo dovoljno da preokrenemo rezultat. Čestitam Kaknju na zasluženoj pobjedi, rekao je trener Sparsa Marko Trbić nakon susreta, a potom se osvrnuo na predstojeću utakmicu sa Bošnjakom i ligu šest:
-Slijedi nam još jedna utakmica, a onda se u potpunosti okrećemo ligi šest. Igokea je stepenicu više u odnosu na sve ostale ekipe, ali mi želimo bar do polufinala, to je naš neki primarni cilj.

Prije doigravanja za prvaka BiH, ekipa Kaknja če u posljednjem kolu regularnog toka prvenstva ugostiti mostarski Student koji im je dužnik budući da je u prvom dijelu sezone mostarski tim slavio rezultatom 78:76. Sparsi će u posljednjem kolu gostovati u Hadžićima gdje će snage odmjeriti sa ekipom Bošnjaka.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u