KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Pandža i Trbić o susretu Kaknja i Sparsa

09.09.2017. - Treneri Josip Pandža i Marko Trbić su bili zadovoljni onim što su njihovi izabranici pokazali u duelu Kaknja i Sparsa u kojem su domaći košarkaši odnijeli pobjedu rezultatom 82:73.

DSC02852

Mladi Darko Talić je već u dva kontrolna susreta pred kakanjskom publikom pokazao da će biti sjajno pojačanje za Pandžin tim

Košarkaši Kaknja su u trećoj kontrolnoj utakmici u okviru priprema za novu sezonu upisali drugi trijumf savladavši ekipu Sparsa rezultatom 82:73. Košarkaši Kaknja su u ovom susretu imali fenomenalan šut za tri poena i pogodili su čak 17 trojki od 27 pokušaja (63%). Trener Kakanjaca Josip Pandža je u izjavi za naš portal rekao kako će njegova ekipa uvijek borbenom i agresivnom igrom morati da nadoknadi manjak centimetara pod košem.

Josip Pandža_2

-Nisam vidio naš tim da je pogodio 17 trojki. To se desi možda jednom u dvije godine. Ekipa Sparsa je preozbiljan protivnik i liga će biti jača nego prošle godine. Oni su ogromni što se vidi u mnogim segmentima, imali su osam skokova više, petnaest pokušaja za poentiranje više, 40 poena iz reketa u odnosu na naših 12. Nama će biti nezgodno boriti se protiv ovako visokih i dominantnih igrača. Oni su zaista ogromni i uz playmakera koji nije bio tu će da se bore za sami vrh tabele, pa čak i za prvo mjesto. To ozbiljno mislim o njima. Mi moramo nastaviti raditi, da se borimo za svaku loptu, da protivnike pokušamo što više limitirati da nam šutiraju iz reketa i to su stvari na kojima dodatno moramo raditi, rekao je Pandža u izjavi za naš portal i dodao:

-Mi nigdje nismo favoriti, ali niko ni protiv nas nije favorit. Mi ćemo se boriti tokom svih 40 minuta za svaku loptu. Ovi momci su jako kvalitetne ličnosti prije svega, a onda i igrači. Ja vjerujem u sjajan rezultat, naravno prvo da nas zdravlje posluži, a naša borbenost je neupitna.

Sjajna šuterska noć Kakanjaca je iznenadila i trenera Sparsa, Marka Trbića.

Marko Trbić

-Dugo nisam vidio ekipu da u prvom poluvremenu postigne 11 trojki. To je možda i plod naše loše odbrane, ali i sjajne igre Kaknja. Mi smo upravo došli sa bazičnih priprema sa Vlašića, ali nam je ova utakmica odlično poslužila da vidimo gdje smo. Kakanj je zasluženo slavio. Puno bolje su igrali u napadu od nas. Mogu da kažem da sam zadovoljan igrom mog tima u drugom poluvremenu i to je u biti ono kako ćemo mi igrati u budućnosti. Puno vremena je još do početka sezone i vjerujem da ćemo biti pravi kada sezone starta. U ovom susretu nam nisu igrala ni dva playmakera pa i nismo bili pravi, rekao je trener Sparsa Marko Trbić nakon susreta.

Naredni kontrolni meč ekipa Sparsa igra u Sarajevu u srijedu protiv Bošnjaka, dok će ekipa Kaknja 15./16. septembra učestvovati na turniru u Mostaru na kojem će pored ekipe Zrinjskog igrati još Rogaška (Slovenija) i Cibona (Hrvatska).

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u