KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Pandža i Trbić o duelu Kaknja i Sparsa

06.01.2018. - Košarkaši Kaknja su u prijateljskom susretu savladali Spars rezultatom 80:79, a trener Kakanjaca Josip Pandža je nakon susreta bio strašno ljut na pojedince koji su većim dijelom susreta dobacivali njegovim igračima i unosili dodatnu nervozu u njegov tim

PandzaJosip Pandža: Neću dopustiti da mi se igrači napadaju. Nije mi problem doći sa nekim u sukob na tribinama jer znam kako ovi momci rade

Košarkaši Kaknja su u prijateljskom susretu savladali Sparse rezultatom 80:79. Iako su većim dijelom susreta imali veliki zaostatak, ozbiljnim pristupom,borbenom igrom u odbrani Kakanjcu su u triler završnici slavili sa pola koša razlike. Trener Kaknja, Josip Pandža je bio zadovoljan pristupom u igri svojih momaka, ali je bio izuzetno ljut na pojedince iz publike koji su konstantno ''dobacivali'' njegovim igračima na terenu i unosili dodatnu nervozu u tim Kaknja u momentima kada je ova ekipa imala dvocifren zaosatak.

-U posljednje vrijeme imamo ogromnih problema sa povredama igrača da bi uopće odradili trening pet na pet i onda smo se odlučili da odigramo susret sa Sparsima kako bi dobili pravu sliku gdje se trenutno nalazimo. Sparsi su bili raspoloženi šuterski i vodili cijeli susret nekon „ludačkom“ energijom koju su imali. Uspjeli smo se vratiti u susret i preokrenuti rezultat, te ne kraju slaviti. Čestitam mojim momcima na pobjedi koja je jako važna za samopouzdanje, rekao je trener Kaknja Josip Pandža, a potom se osvrnuo na pojedince iz publike koji su većim dijelom susreta dobacivali njegovim igračima:
-Imamo problema sa povredama, ali ovi momci, vjerujte, cijelo vrijeme rade pošteno, a u posljednje vrijeme na tribinama su se počele dešavati grozne stvari. Dobacuje se mojim igračima na terenu i to u momentima kada imamo zaostatak i kada nam nije potrebna dodatna nervoza. Svašta sebi mogu prigovoriti, ali nikada nedovoljnu želju ovih momaka. Istina, bude momenata da je neko bolji, to treba prepoznati i čestitati. Međutim kod nekih pojedinaca nerealno rastu ambicije i misle da mi svaki dan moramo pobjeđivati. Ja živim za pobjedu, a danas je sjajno išao pas Sparsima, pogađali su otvorene šuteve i treba se zapljeskati tim momcima. Atletski su bili dominantniji, a moji su se momci nadljudskim naporima vratili u igru i na kraju slavili. Ja neću dopustiti da mi se igrači napadaju. Nije mi problem doći sa nekim u sukob na tribinama jer znam kako ovi momci rade. Krvavo pet godina radim ovdje, i ja i svi momci koji su tu. U nekim momentima ne znamo, u nekim momentima nemamo dovoljno sreće, dok je nekada protivnik bolji. Trebamo biti svjesni da svi griješe i da svi na svijetu griješimo, ali provocirati naše igrače i činiti ih nervoznijim u momentima kada smo mi dovoljno nervozni zbog rezultata nije dopustivo. Imamo najbolju publiku u državi, ali par pojedinaca pravi cirkus i jako sam žalostan zbog toga. Mi svaki dan ostavljamo ovdje svoje živote, zdravlje i meni svaka utakmica znači kao finale nekog prvenstva, zaključio je ljutito Josip.

TrbicMarko Trbić: Nama je utakmica jako dobro poslužila, a vjerujem i ekipi Kaknja

Trener sarajevskog tima je nakon susreta rekao kako je susret odlično poslužio za ono što njegovu ekipu očekuje u narednom periodu.
-Prijateljska utakmica sa dosta takmičarskog naboja. Nama je jako dobro poslužila, a vjerujem i ekipi Kaknja. Jednim segmentom utakmice sam zadovoljan, nekim nikako, ali nam je poslužila za ono što nas očekuje u narednom periodu i čestitam ekipi Kaknja na pobjedi, rekao je Marko Trbić nakon susreta, a potom se osvrnuo na narednog protivnika:
-Nas u Bijeljini očekuje susret poput ovog, zato je i bio dogovor sa kolegom Pandžom da igramo maksimalno u ovom susretu kako bi i nama, ali i njima poslužio susret pred naredno kolo koje je važno za nas, ali i za ekipu Kaknja. Vjerujem da ćemo u Bijeljini na neke agresivne situacije djelovati puno bolje i naravno pobdijeti. Naš cilj je da i dalje održimo visoku poziciju na tabeli i da se domognemo lige šest za prvaka BiH.
Već za četiri dana oba tima očekuje prvenstveni susreti. Spars će na gostovanje u Bijeljinu, dok Kakanj gostuje u Mrkonjić Gradu ekipi Mladosti.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u