KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Pandža i Rešidović o utakmici Kakanj-Bošnjak

06.03.2016. - Treneri Kaknja i Bošnjaka Josip Pandža i Amir Rešidović govore o utakmici koja je sinoć odigrana u dvorani KSC Kakanj

mufle_bosnjakSa utakmice Kakanj-Bošnjak

Košarkaši Kaknja i Bošnjaka odigrali su utakmicu 22. Kola Lige 12, u izvanrednom sportskom ambijentu pred više od hiljadu gledalaca u kakanjskoj sportskoj dvorani. Evo kako se treneri i jedne i druge ekipe vidjeli šta se tokom utakmice dešavalo na terenu.I nešto više od toga. Govorili su o nastavku takmičenja, o navijačima , o košarkaški, sredinama, koje uvijek ne moraju biti u velikim centrima.

amir_rešidovicAmir Rešidović, trener Bošnjaka iz Hadžića:
- Mi smo još prije dva kola bili sigurni u očuvanje statusa u Ligi 12 i da nemamo rezultatski imperativ. Zato smo se više fizički pripremali i to je u Kaknju u ovoj utakmici demonstrirano. Momci su željeli ovu pobjedu.Ozbiljno smo prostudirali igru košarkaša Kaknja, koji su večeras u igru ušli nešto ležernije, možda čak i podcjenjivački prema našoj ekipi i to im se osvetilo.Pobjednik se nije znao do posljednjeg trenutka i da je i Kaknj pobjedio ne bi bilo nezasluženo. Ipak pravda je zadovoljena našom pobjedom jer smo vodili tokom cijelog susreta.Čestitam gradu Kaknju na svemu što su općenito uradilibza sport, a posebno na razvoju košarke jer to je moj domen. Osvajanje Lige 12 je vrhunski uspjeh i nadam se da će svi prepoznati ovu vrijednost, kako u Kaknju tako i u državi. Govorimo o tome da se uslovno rečeno i u malim sredinama prave šampionske ekipe. Za veliki sportski rezultat ne mora biti uvjet postojanje velikog centra. Ovo je dokaz da u sredinama kao što je Kakanj ili kao što su Hadžići možete napraviti rezultat samo ukoliko ga na vrijeme prepoznate. U Kaknju se to očigledno dogodilo. Naši klubovi imaju odličnu i korektnu publiku. Dočekani smo aplauzom i ispraćeni aplauzom Tako je i Kakanj dočekan i ispraćen u Hadžićima.

pandjanovinar_1Josip Pandža, trener Kaknja:
- Očigledno je da mi glavom nismo bili u ovoj utakmici, posebno prvo poluvrijeme.Bošnjak je sasvim zasluženo otišao na 19 poena razlike.U svakom momentu su igrali bolje.Gosti su igrali dobro, a mi nismo imali odgovor. Već smo se radovali, a utakmica nije ni počela, ni završila.Međutim ništa ne zamjeram svojim momcima. Nisu oni stotinu puta bili prvaci neke lige.Većina od njih prvi puta osvaja neku titulu i treba ih razumjeti. Na terenu se nismo pokazali u najboljem svjetlu ali ne bih ja to analizirao.Dovoljno je što sam već rekao, Bošnjak je definitivno bio bolji i ja im želim da u nastavku takmičenja sačuvaju status u Ligi 12. Od svih naših protovnika koji su igrali u ovoj sezoni na našem terenu Bošnjak je pokaza najviše.Bilo je ovdje i renomeom i po financijskoj vrijednosti skupljih momčadi međutim ekipa iz Hadžića je pokazala više od takvih ekipa. Ne zamjeram svojim momcima. Pokušali su u drugom poluvremenu fanatičnom borbenošću i uz pomoć poblike da se vrate i u tome djelimično uspjeli, međutim ne bi bilo zasluženo da smo pobjedili danas tako dobrog Bošnjaka. Međutim, ovakva igra i ovaj poraz za nas je besplatna škola. Vidjeli smo da ako nema koncentracije, ako nismo fokusirani, borbeni i hrabri da ne možemo nikoga pobjediti. Sada je pred nama Liga 6, međutim neću da gledam daleko, interesira me samo prva naredna utakmica.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u