KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Pandža i Radović o duelu Kaknja i Lovćena

27.09.2017. - Trener košarkaša Kaknja Josip Pandža je istao kako nije bio zadovoljan igrom u odbrani u prvih 20 minuta susreta, ali je i napomenuo kako je evidentan umor kod njegovih momaka. Na drugoj strani Radović je pohvalio čvrstu i agresivnu igru Kaknja, te je dodao da mu je mini turneja u BiH odlično poslužila budući da je igrao protiv borbenih ekipa kakve očekuje u ABA ligi 2

Dragan_RadoviDragan Radović, trener Lovćena

Košarkaši Kaknja upisali su četvrti trijumf u devetom kontrolnom susretu pred start nove sezone. U dvorani KSC Kakanj Pandžina ekipa je slavila protiv Lovćena u uzbudljivoj završnici rezultatom 78:77.
Trener crnogorske ekipe je u izjavi za KakanjLive rekao kako je utakmica ponudila pravu takmičarsku igru ali da rezultat nije bio u prvom planu za njegovu ekipu.
- Ovo je naša deveta utakmica u pripremama. Treća u mini turneji u tri dana. Prava takmičarska igra. Rezultat nam nije bio u prvom planu. Bitno je da se što bolje uigramo i da spremni dočekamo početak ABA lige 2. Ekipa Kaknja je čvrsta, agresivna, bore se za svaku loptu i zaista djeluju sjajno na parketu, rekao je trener ekipe Lovćena Dragan Radović, a potom odgovorio i na pitanje kakva je razlika između bh i crnogorske lige:

-Teško je napraviti neko poređenje. Ekipe Zrinjskog, Kaknja, Bosne posjeduju određen kvalitet i zaista su borbene. Teško je praviti poređenje jer su svi još u fazi uigravanja i ovo nije prava slika kvaliteta ekipa. Ekipa Kaknja je posljednjih nekoliko godina u samom vrhu bh košarke i ja im želim da tu i dalje ostanu i da ova sredina ubrzo dobije utakmice regionalnog takmičenja, rekao je Radović.

Josip_PandzaJosip Pandža, trener Kaknja

Trener Kaknja Josip Pandža je u izjavi za naš portal istakao kako nije zadovoljan odbranom svog tima u prvih 20 minuta susreta, ali je dodao da je umor evidentan kod njegovih momaka.
-Odbrana nam nije dobro djelovala. Posebno nisam zadovoljan odbranom u prvom poluvremenu kada smo primili gotovo pedeset poena (48), dok smo u drugom poluvremenu znatno bolje djelovali. Umorni su momci i neke stvari razumijem, ali umorna je i ekipa Lovćena. Jaki su protivnici, ali mi smo u pripremama i željeli jake protivnike da objektivnije vidimo naše stanje. Pobjeda nam je važna za samopouzdanje. Analizirat ćemo ovaj susret i vidjeti šta nam nedostaje. Fizički još uvijek nismo na onom nivou na kojem treba da budemo. Ne bojim se da izgubimo sve pripremne utakmice, ali želim jake protivnike i da spremni dočekamo start prvenstva. Jasno je svakome sa strane da imamo nedostatak centimetara pod košem, ali mi ćemo našom prepoznatljivom borbenošću pokušati to da nadoknadimo, rekao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža nakon susreta.

Ekipa Kaknja će do početka prvnestva odigrati još dva kontrolna susreta i to protiv ekipa Širokog i Sparsa dok ekipu Lovćena očekuja ABA liga 2 za nekoliko dana.

E.ŠKULJ/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u