KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Pandža i Muflizović o utakmici Kakanj-Spars

11.03.2016. - Prva utakmica u Ligi 6, sutra sa početkom u 19,00 sati. U Kaknju gostuje uvijek neugodni Spars

U subotu počinje takmičenje u košarkaškoj BH Ligi 6. Pet najboljih ekipa iz Lige 12 i Igokea, startaju u takmičenju za apsolutnog prvaka BiH. Prva utakmica u Kaknju je protiv tradicionalno neugodnog protivnika. Dolazi Spars, koji je u ovoj sezoni dva puta poražen od Kaknja u prvenstvenim utakmicama, ali su jednom i pobjedili i to na terenu u Kaknju na Kup utakmici.

Danas je održana Press konferencija na kojoj su govorili trener i kapiten ekipe, Josip Pandža i Aldin Muflizović. I jedan i drugi ističu kako su utakmice sa Sparsom nešto posebno, i uvijek imaju epitet derbija i prestiža. Tako je i ovoga puta. Utakmica se igra sutra u 19,00 sati, a u Kulturno sportskom centru Kakanj su odlučili da ulaznice za ovu utakmicu budu 3,00 KM.

Uz navijačku podršku ispoštovati zadatke

Aldin Muflizović, kapiten KK Kakanj, ističe kako su se tokom sedmice dobro pripremali i vježbali posebne zadatke koje treba odraditi u utakmici sa Sparsima:

- Cijelu sedmicu smo radili jako i sa velikim požrtvovanjem.Trener nam je davao posebne zadatke koje treba izvršiti na sutrašnjoj utakmici.Ako uspjemo sve to ispoštavati tokom igre naša pobjeda ne bi trebala doći u pitanje.Utakmice protiv Sparsa uvijek imaju poseban značaj. Godinama smo rivali i te utakmice su uvijek dosta teške.Ne smijemo se opustiti nijednog trenutka i moramo dati sve od sebe kako bi pobjedom startovali u Ligi 6. Naš podstrek su i navijači koji nam pružaju dodatnu podršku. Ako ispoštujemo zadatke koje pred nas postavlja trener uz navijačku podršku rezultat u našu korist neće doći u pitanje.

Moramo igrati iznad naših mogućnosti

Josip Pandža, trener KK Kakanj, kaže da bi se postigla pobjeda u utakmici sa Sparsima, njegovi košarkaši moraju igrati iznad vklastitih mogućnosti:

- Spars je, bez obzira na odlaske nekih igrača, kvalitetna ekipa vođena kvalitetnim trenerom. U timu imaju puno nositelja igre iz mlađih reprezentacija BiH. Tu je i Gajić koji bio seniorski reprezentativac. Mi moramo ići iznad naših mogućnosti da bi sutra pobjedili. Korektno smo radili i dosta nas je opomenula utakmica koju smo izgubili od Bošnjaka.Mi nemamo pojedince da bi opuštenim pristupom mogli dobijati utakmice.Svi moramo biti maksimalno fokusirani, borbeni i hrabri. Utakmice Kaknja i Sparsa su uvijek posebne.To je neki naš derbi kojeg uvijek prati puno publike. Zato opet pozivam sve naše navijače jer su oni kroz cijelu sezonu naš šesti igrač.

O Ligi 6, Josip Pandža kaže, da je to takmičenje posebnog ritma srijeda-subota i da njegova ekipa nema iskustva u tako dinamičnom natjecanju. Pored toga smatra da je bitan pravilan psihološki pristup i da treba razmišljati samo o prvoj narednoj utakmici:

- Nekoliko stvari nam neodgovara.To je prvenstveno nedostatak iskustva igranja u takvom takmičenju.Samo naša dva igrača su igrala ligu 6.Svima ostalima ovo je prvi put. Kroz sezonu smo imali prednost što se tiče zaštićenog godišta.Sada to pravilo ne važi i u ekipi ne mora biti igrača do 21 godine.Morat ćemo se adaptirati na igranje utakmica srijeda-subota.To je poseban ritam u kojem nema vremena za oporavak.Trenažni proces moramo prilagoditi tom ritmu. Najvažnije je da izgradimo pravilan psihološki pristup. Osvajanjem prvog mjesta u Ligi 12 porasli su apetiti. Međutim, mi moramo biti maksimalno na zemlji, ići iz utakmice u utakmicu i samo tako ćemo moći nešto napraviti. Svakim drugim pristupom nećemo daleko doći.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u