KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Pandža i Mirković optimisti pred duel sa Sparsima

22.03.2018. - Košarkaši Kaknja će u drugom kolu lige za prvaka BiH na domaćem parketu u subotu 24. marta ugostiti sarajevski Spars. U taboru ekipe Josipa Pandže vlada optimizam pred ovaj susret.

Adam Mirkovic

Nakon sjajne pobjede protiv mostarskog Zrinjskog u prvom kolu, ekipa Josipa Pandže želi ostati na pobjedničkom kolosijeku. Trener Kaknja je u izjavi za naš portal potvrdio da im ekipa Sparsa nije nepoznanica budući da su u dosadašnjem dijelu sezone i predsezone odigrali pet međusobnih susreta.

-Protiv Sparsa smo u toku sezone odigrali pet susreta, dvije prvenstvene, 2 pripremne pred sezonu i jednu kup utakmicu i sigurno je da jedni druge dobro poznajemo. Nema neke tajne u igri. Očekuje nas ozbiljan protivnik koji je na svakoj poziciji pokriven sa dva kvalitetna igrača. Imaju odlično trčanje prema naprijed i igrače koji jako dobro igraju jedan na jedan i na to ćemo morati posebno obratiti pažnju. U ovom trenutku svi su nam igrači zdravi i maksimalno motivirani da dođemo do druge pobjede u ligi za prvaka BiH. Nadam se punoj dvorani, glasnoj podršci, odličnoj košarci i našoj pobjedi, rekao je trener Josip Pandža u izjavi za naš portal.

Svi igrači koje Pandža i njegovi saradnici Ganić i Šabić imaju na raspolaganju su zdravi i spremni za duel drugog kola lige za prvaka BiH.

-Ekipu Sparsa jako dobro poznajemo jer smo odigrali već nekoliko susreta sa njima u toku sezone. Svaka utakmica bila je priča za sebe, tako da ćemo i ovaj put u susret ući koncentrisani od samog početka, prije svega u odbrani. Imamo priliku  da ligu za prvaka otvorimo novom pobjedom što bi bilo sjajno. Vjerujem da ćemo uz podršku publike ostati na pobjedonosnom kolosijeku, rekao je za KakanjLive Adam Mirković.

Susret drugog kola lige za prvaka između Kaknja i Sparsa igra se u KSC Kakanj u subotu 24.marta 2018. godine u 19 sati. Pravdu na ovom susretu dijelit će trojka Dragan Kralj, Božidar Radanović i Dragan Komar, dok je delegat susreta Momčilo Bodiroga.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u