KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Pandža i Milaković zadovoljni polufinalnom utakmicom

16.02.2018. - Trener Kaknja Josip Pandža bio je zadovoljan igrom svog tima u polufinalnom susretu protiv Student-Igokee, kao i trener Studenta Žarko Milaković koji je dodao kako je ovaj susret veliko iskustvo za njegov mladi talentovani tim.

 

kakanj_student_020Josip Pandža daje izjavu novinarima

Ekipa Kaknja prvi je finalist Kupa Bosne i Hercegovine. Izabranici Josipa Pandže su pred domaćom publikom bez većih problema savladali Student rezultzatom 89:69, a trener Kaknja Josip Pandža bio je zadovoljan igrom svog tima.
-Ozbiljan pristup u prvom poluvremenu donio nam je dovoljnu razliku, a onda smo pali i trećem periodu jer smo puno rotirali da bi odmorili ključne igrače za finalnu utakmicu. Moji igrači su pred sami kraj susreta malo pali jer je nedostajalo motiva a mladi igrači Studenta su se raspucali. Što se tiče susreta zadovoljan sam. Ono što nam ne ide na ruku je da nam se Negovanović povrijedio i to nam pravi dosta problema u ovom rovitom sastavu i nedostatku igrača. Ko god da u drugom susretu prođe od Igokee ili Zrinjskog oni su favoriti protiv nas, ali puna dvorana i ogromna podrška može u mnogome doprinijeti tome da i mi tražimo svoju šansu, rekao je nakon susreta trener Kaknja Josip Pandža.

kakanj_student_019Žarko Milaković

Uprkos porazu trener Žarko Milaković bio je zadovoljan igrom svog tima i istakao je kako je ovo ogromno iskustvo za njegove mlade talentovane igrače.
-Za nas je ovo veliki uspjeh i ogromno iskustvo za ovaj juniorski tim. Kakanj je bio izraziti favorit u ovom susretu i tu nema govora. Nama je nedostajao Dalibor Ilić koji je u Los Angelesu. Savić nam je bio isto rovit tako da smo izgubili skok. Na samom poluvremenu su imali dvadesetak skokova više. Mi tu nismo mogli da pariramo. Kakanjcima čestitam na zasluženoj pobjedi i želim im zdravlje i sreću u nastavku sezone, a mi idemo dalje, okrećemo se juniorskoj ligi i želimo da odbranimo titulu prvaka BiH. Skupljamo iskustvo i nadamo se da će uskoro neko od ovih momaka zaigrati za prvi tim, rekao je trener Studenta Žarko Milaković.

Drugi polufinalni susret Kupa BiH između Zrinjskog i Igokee igra se u 19:30 sati.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u