KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Pandža i Delibašić sklapaju novi roster

15.08.2017. - Odlazak reprezentativca Obrada Tomića u beogradski Partizan, te Svilara, Šakotića i Đelme bit će kompenziran angažiranjem novih, provjerenih košarkaša čiji su kapaciteti i kvaliteti po ukusu trenera Pandže, koji u novoj sezoni želi igrati značajniju ulogu

pandza_mandra_delibasicJosip Pandža, Nermin Mandra i Mevludin Delibašić: Ljudi od velikog povjerenja i ugleda u bh. košarkaškom svijetu

Premda su zauzeti reprezentativnim  obavezama, Josip Pandža u ulozi pomoćnog trenera u štabu novog selektora Duška Vujoševića i Mevludin Delibašić, kao jedan od najagilnijih članova državne košarkaške vlade, intenzivirali su aktivnosti na sklapanju igračke križaljke i već sad se može reći da će Kakanj u novoj sezoni imati jači roster i igrati značajnu ulogu u bh. košarkaškoj eliti.

Izvjesno je da će biti drastičnih promjena u igračkom kadru, što nam je rekao i trener Josip Pandža, a potvrdio predsjednik Mevludin Delibašić, koji upravo finalizira razgovore s potencijalnim pojačanjima.

- S obzirom da nismo bili zadovoljni igrama i rezultatima u minuloj sezoni, posebno u doigravanju za prvaka, kada smo ostvarili samo jednu pobjedu, odlučili smo revidirati igrački kadar. Pored Obrada Tomića, koji je zadobio povjerenje novog selektora Vujoševića i karijeru nastavlja u beogradskom Partizanu, što je svakako veliko priznanje za naš klub i trenera Pandžu, ugovori su istekli Vojinu Svilaru, Dejanu Šakotiću, Tihomiru Vranješu, Aldinu Đelmi i mladom Naseru Đoziću i oni više nisu članovi našeg kluba, kazao je predsjednik Upravnog odbora Mevludin Delibašić.

Odlazak ove šestorke, od kojih neki i nisu opravdali očekivanja trenera, ali i vodstva kluba bit će kompenzirani angažiranjem novih, provjerenih igrača čiji su kvaliteti dobro poznati treneru Pandži.

- Na prijedlog trenera Pandže vratili smo Nermina Buzu, koji je protekle sezone igrao za Bošnjak i Vogošću. Angažirali smo i dva nova igrača, za koja možemo reći da su prava pojačanja. Riječ je o beku Danilu Negovanoviću (11.12.1988., Loznica), dosadašnjem igraču Građanskog iz Bijeljine, profesoru sporta i fizičkog vaspitanja (završio DIF u Novom Sadu), koji već nekoliko sezona spada među najbolje strijelce u našoj ligi. Epitet pojačanja može se reći i za Nebojšu Pavlovića, bivšeg kapitena banjalučkog Borca, koji je imao inozemne angažmane u Portugalu i Mađarskoj, a najbolji utisak ostavio u ekipi Eko Orebra, u kojoj je bio nosioc igre ovog švedskog prvoligaša. U završnoj smo fazi pregovora s dvojicom playmaker-a, te jednim igračem za visoke pozicije i njihovim angažmanom definitivno bi zaključili listu pojačanja i roster za novu sezonu, istakao je predsjednik Delibašić.

Kapiten ekipe Kaknja i naredne sezone bit će Aldin Muflizović, a osim njega među starosjediocima su i Ermin Dedić, Eldar Merdanović, Željko Palavra, Haris Ćurevac i Rijad Smajlović, koji imaju važeće ugovore, a sigurno će prvom timu biti priključeno i nekoliko talentiranih juniora, od koji su Zlatan Tepić i Sead Delibašić već debitirali u protekloj sezoni.

Pripreme košarkaša Kaknja zakazane su za 25. august 2017. godine u 10 sati kada će trener Josip Pandža sa svojim pomoćnikom Benjaminom Šabićem izvršiti prozivku i obaviti prvi trening za nastupajuću sezonu.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u