KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Pandža i Bajramović o Kup utakmici

01.02.2016. - O očekivanjima u KUP utakmici Kakanj - Spars govore treneri Pandža i Bajramović

IMG_9737Prvenstvenu utakmicu ove dvije ekipe dobio je Kakanj

Za utakmicu Kakanj - Spars dvije prvoplasirane ekipe Lige 12, može se reći da je finale prije finala. Pobjednik ove utakmice igrat će finale Sistem A, u kojem se još takmiče Sloboda iz Tuzle i ekipa Mostara koja nastupa u A2 ligi Federacije.

Ukoliko se Kakanj plasira u finale Sistema A, i tu utakmicu će biti domaćin.
Pobjednik Sistema A igrat će sa pobjednikom Kupa HB u kojem igraju Široki i Zrinjski.

Pobjedom u finalu RS nad BN Basketom, Mladost iz Mrkonjić Grada izborila je plasman u završnicu Kupa BiH. Igokea kao prošlogodišnji pobjednik je direktni učesnik Final foura.Njima će se pridružiti pobjednik iz utakmice Široki - Zrinjski, i pobjednik Sistema A.

Evo šta o meču između Kaknja i Sparsa kažu treneri Pandža i Bajramović.

pandza_trenerkakanjaJosip Pandža: Sparsi favoriti Kupa i prvenstva

- Utakmice sa Sparsima su velike i za nas i za našu publiku. Oni su favoriti lige i favoriti KUP-a. Po organizaciji igračkom kadru i budžetu odmah su iza Igokee. Vodi ih izuzetan stručnjak i sve to je motiv da još jednom pokažemo koliko vrijedimo. Pozivam divnu kakanjsku publiku i sve one koji nisu mogli doći na utakmicu sa Slobodom da to učine u srijedu i da nam pomognu jer se radi o velikom protivniku. Dosta nam je stalo da napravimo rezultat i u KUP takmičenju, kaže trener Kaknja Josip Pandža.

mensur_bajramovicMensur Bajramović: Čeka nas težak zadatak

Iskoristili smo dolazak trenera Sparsa Mensura Bajramovića na utakmicu sa Slobodom i pitali ga šta očekuje i kako je vidio ekipu Kaknja?

-Moram reći da mi je ovo prvi puta da vidim Kakanj uživo i vrlo sam zadovoljan sa viđenim. Kakanj igra košarku sa energijom svih pet igrača što je jako važno. Svi dobro trče prema naprijed, sposobni su da preuzimaju sve na svakom dijelu terena i ovdje nas u Kupu neće čekati ni malo lagan zadatak. Bilježio sam neke teze za pripremu utakmice i naravno zabilježio neka imena.U Kakanj dolazimo kao i na svaku utakmicu sa namjerom da pobjedimo. Naravno to će htjeti i Kakanj. Nadam se da će utakmica biti lijepa, da će pobjediti bolji i da će publika uživati. U dosadašnjem dijelu prvenstva košarkaši Kaknja su pokazali da mogu svaku ekipu pobjediti, uspjeli su namučiti svakog protivnika i sigurno ni nama neće biti lako, istakao je trener Sparsa Mensur Bajramović.

M.Komšo/KakanjLive

 

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u