KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Pandža: Čast je igrati finale sa ABA ligašem

28.04.2016. - Finale protiv Igokee je nagrada moj tim, kaže Josip Pandža

Košarkaši Kaknja s velikim respektom ulaze u finalni dvoboj sa aktualnim prvakom, neprikosnovenom Igokeom, koju smatraju velikim favoritom, ali u Aleksandrovac ne putuju sa bijelom zastavom. To se najbolje može zaključiti po izjavama dvojice Vitežana, mladog trenera Josipa Pandže (28) i iskusnog Željka Palavre (33), koji Igokeu smatraju apsolutnim favoritom, ali se potajno nadaju bar jednoj pobjedi u tri finalna dvoboja.

SAM_2664

- Utakmica sa Igokeom je nagrada za moj tim koji je postigao nestvarne rezultate ove godine. Ovo su utakmice u kojima se najviše napreduje jer se igra protiv ekstremno jakog protivnika koji je na svakoj poziciji viši bar 5 cm i teži do 10 kg, što je doista ogromna prednost kad igraju s protivnicima iz naše lige. Uvjerljive pobjede Igokee protiv svih ekipa u Ligi 6 i polufinalnim mečevima pokazuje koliko su oni dominantni i dimenzija više u odnosu na sve ostale. Čast je igrati protiv ABA ligaša, međutim, mi se ne predajemo unaprijed. Iz minute u minutu ćemo se boriti „krvavo“ i tjerati Igokeu da se trudi za svaki koš. Imam osjećaj, da svi jedva čekamo ovaj meč godine, kaže trener Josip Pandža.

Mišljenje trenera Pandže, dijeli i najiskusniji i jedan od najboljih igrača Kaknja, Željko Palavra, koji je na mnogim prethodnim utakmicama bio ključ uspjeha naših košarkaša.

palavraadib

- U utakmici karijere i izbacili smo odličnu ekipu Mladosti i za to smo nagradeni s tri finalna meča protiv realno velikog favorita Igokee, koja godinama dominira u BiH košarci i igra u evropskim natjecanjima. Mislim da smo pobjedom protiv jake Mladosti nagrađeni za sav trud i naporan rad tokom cijele sezone. Ja osobno nikad nisam više i napornije trenirao tako i svi ostali momci.

Finale se igra na tri pobjede i vjerovatno većina ljudi već smatra da će biti tri nula, medutim poznavajuci ove momke i trenera, mogu slobodno reći ne idemo na "izlet" nego da što skuplje prodamo kožu pa ako se ukaze prilika, što da ne, da i pobijedimo. Puni smo samopouzdanja i želje da napravimo još neko čudo. Respektiramo Igokeu, ali se ne bojimo izazova. Oni su skup kvalitetnih i iskusnih pojedinaca predvođeni odličnim trenerom i mnogo iskusnijih od nas posebno u utakmicama ovoga tipa ali i mi imamo još šta da pokažemo posebno pred našom publikom, smatra iskusni Željko Palavra.

Prva finalna utakmica igra se u subotu 29. aprila / travnja u Aleksandrovcu sa početkom u 20 sati, dok je druga na programu u srijedu 4.maja / svibnja u Kaknju u 20:15 sati uz direktan prijenos na BHTV.

M. KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u