KakanjLive | Nedjelja, 20.06.2021. godine

Pandža-Bez jake odbrane nema uspjeha

04.11.2016. - U svakoj utakmici idemo na pobjedu, ali moramo igrati čvršće i odbrambeno kvalitetnije ako mislimo doći do cilja,istakao je trener košarkaša Kaknja uoči subotnjeg gostovanja u Širokom Brijegu

josip_pandza_pred_bosnu

Košarkaši Kaknja su u prva dva kola polučili polovičan uspjeh. Nakon pobjede u Hadžićima protiv poletne ekipe Bošnjaka, uslijedio je domaći poraz od favorizirane Bosne Royal Jolly, koja je do pobjede došla zahvaljujući boljoj koncetraciji u dramatičnoj završnici.
O startu u novoj sezoni, stanju i atmosferi u ekipi, te mišljenju i prognozi subotnjeg gostovanja u Širokom Brijegu, razgovarali smo sa trenerom košarkaša Kaknja Josipom Pandžom.

KL:Ishodi utakmica prva dva kola pokazala su da će ovogodišnja sezona biti mnogo teža od prethodne.Dijelite li to mišljenje?

PANDŽA:Naravno. Nakon dva odigrana kola čak osam ekipa je na omjeru pobjeda i poraza 1-1. To pokazuje ono što sam najavljivao i često ponavljao da će liga biti izuzetno jaka, izjednačena i nepredvidiva.

KL:Šta očekujete od gostovanja u Širokom Brijegu?

PANDŽA:S obzirom na izjednačenost ekipa teško je nešto predviđati. Nama je važno da budemo bolji u odnosu na prošle utakmice, te da svi igrači daju maksimum. Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu, ali moramo igrati čvršće i odbrambeno kvalitetnije ako mislimo doći do cilja.

KL: Kako gledate na promjene u igračkom kadru Širokog, koje su uslijedile nakon dva kola?

PANDŽA: Da, Široki je napustio plej Josip Naletilić (otišao u Francusku,op.a), koji je imao odlično otvaranje sezone, ali im je stigao Slovenac Jan Močnik koji ima bogato europsko iskustvo, pa čak i nastupe u Euroligi sa Olimpijom što dovoljno pokazuje o kakvom se igraču radi. Ja nisam pobornik promjena u toku sezone, ali oni su bili primorani jer je Naletilić imao otvoren ugovor. Nadam se da ćemo imati odgovore na sve pojedince Širokog i da ćemo biti pravi u subotu. Posebno se to odnosi na igru u obrani gdje smo podbacili protiv Bosne Royal Jolly. Nadam se da ćemo taj segment što prije popravaviti i dići na veću razinu jer bez jake obrane nema uspjeha.

KL: Koji segment igre može donijeti prevagu u nadmetanju sa Širokim?

PANDŽA: Ja sam zagovornik timske igre i agresivne odbrane. Široki je jako visoka ekipa gdje na pozicijama centara igraju veoma kvalitetni igrači Ivan Karačić i Ante Đugum i kontrola skoka će također biti jedan od važnijih segmenata ove utakmice, koja će sigurno biti zanimljiva i rezultatski neizvjesna.

KL: Kakva je atmosfera i zdravstveni bilten u Vašoj ekipi?

PANDŽA: Atmosfera je kao i uvijek odlična, igrači profesionalno izvršavaju svoje zadatke i ja mogu biti sretan što imam tako karakterne momke. Što se tiče zdravstvenog biletna, jedino je neizvjestan nastup Nebojše Maksimovića zbog ozljede zgloba dok su ostali igrači spremni za susret protiv Širokog, koji je u novu sezonu ušao s mnogo više ambicija i sigurno će biti u najužem krugu za prvih pet mjesta koja vode u ligi za doigravanje za prvaka, što je i naš prevashodni cilj.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u