KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Pandža - Slavimo samo jednu noć

28.02.2016. - Hvala navijačima, slavimo samo jednu noć, a onda se spremamo za nove uspjehe

pandza_trenerkakanjaImali smo vrhunsko navijanje, hvala navijačima, slavimo jednu noć i onda se resetujemo za nove izazove, kaže Pandža

U derbiju 21.kola košarkaši Kaknja savladali su glavnog konkurenta, ekipu Sparsa, i potvrdili svoju ovogodišnju dominaciju. Kolo prije kraja regularnog dijela takmičenja „ovjerili“ su prvo i doigravanje za državnog prvaka kroz Ligu 6 dočekuju s prve pozicije, što je, nema sumnje, veliki uspjeh koji sigurno ni najveći optimisti nisu mogli očekivati uoči početka sezone.

Bilo je to još jedno sjajno izdanje Pandžinih momaka koji su demonstrirali modernu košarku i „razbili“ četu Mensura Bajramovića, koja nije mogla zaustaviti razigrane Kakanjce.

Svih deset igrača, čije je usluge Pandža koristio protiv Sparsa, doista zaslužuju sve pohvale. Pružili su vrhunsku partiju, odigrali meč za pamćenje, za dušu svojih vjernih navijača, koji su bili znatno brojniji od Sarajlija i još jednom potvrdili svoju vjernost voljenom klubu.

Ekipu Kaknja ponovo je krasila sjajna timska igra. Ipak, učinak Nebojše Maksimovića, koji je ubacio 12 poena, Harisa Delalića, koji je imao double-double učinak (11 poena i 11 skokova), te Obrada Tomića, koji je uz 11 poena dodao i osam skokova i iskusnog Željka Palavre, koji je u prelomnim trenucima utakmice ubacio 10 poena, zaslužuju da se posebno istaknu.

Baš kao i njihov strateg, mladi, ali već etablirani košarkaški stručnjak Josip Pandža, koji je za naš portal iznio mišljenje o derbiju u Skenderiji.

-Odigrali smo odličnu utakmicu, koja je mogla zadovoljiti i najprobirljivije košarkaške sladokusce. Ključne su bile druga i treća četvrtina u kojima smo stekli značajnu prednost i koju smo znalački sačuvali do kraja. Odigrali smo sve po dogovoru, zaustavili najbolje pojedince Sparsa i zasluženo slavili. Bilo je vrhunsko navijanje naših navijača, kojih je bilo znatno više od domaćih. Oni su „nosili“ moje igrače i slobodno mogu reći da su „Firmovci“ naš šesti igrač i ja im od srca zahvaljujem. Slavit ćemo jednu noć i brzo se resetirati za nove izazove, izjavio je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža,kojem neosporno pripadaju velike zasluge za preporod košarke u „gradu rudara“ .

M. Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u