KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Pandža - Probati doći do iznenađenja

18.11.2016. - U okviru petog kola Lige 10, košarkaši Kaknja gostuju u Mostaru gdje ih očekuje novo, teško iskušenje protiv drugoplasirane ekipe Zrinjskog

pandzapres

Dolaskom iskusnog hrvatskog stručnjaka Hrvoja Vlašića i angažiranjem ponajboljeg igrača mrkonjićke Mladosti, play-aa Draška Kneževića, „Plemići“ su konsilidirali redove i u prethodna četiri meča pokazali da spadaju među najozbiljnije kandidate za Ligu 6. Prošlonedjeljnim trijumfom u hercegovačkom derbiju protiv Širokog Brijega, igrači Zrinjskog su još više osnažili ambicije i sigurno će dati sve od sebe da poraze Pandžine izabranike i revanširaju se za dva prošlosezonska poraza (78:71 i 81:80).

Toga je svjestan i trener košarkaša Kaknja Josip Pandža, koji biranim riječima govori o sutrašnjem protivniku i izgledima u Mostaru.

-Zrinjski je kvalitetom igre i pojedinaca jedan od favorita za najveći mogući plasman u našoj ligi. Pred nama je izuzetno teško gostovanje i za bilo kakav dobar rezultat morat ćemo odigrati najbolju utakmicu u dosadašnjem dijelu prvenstva. Igra Zrinjskog se vrti oko osovine Draško Knežević - Vedran Princ i bit će veoma važno kako ćemo odbrambeno reagirati prema njima. Otežavajuća okolnost su nam ozljede Nebojše Maksimovića, koji sigurno neće igrati i Obrada Tomića, čiji je nastup pod znakom pitanja, što je znatno utjecalo na trenažni proces i na pripremi ove utakmice.Iako u velikim problemima, u Mostar idemo s nadom da odigramno bolje u odnosu na prethodne utakmice i da pokušamo doći do iznenađenja, riječi su trenera košarkaša Kaknja Josipa Pandže.

Utakmica Zrinjski-Kakanj igra se u subotu 19. novembra/studenog sa početkom u 17 sati.

M.Komšo / KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u