KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Pandža - Imam povjerenje u ovu selekciju

11.12.2016. - Josip Pandža odabrao je 12 igrača koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu

josip_pandza_pred_bosnu

Nakon desetodnevnih priprema u Svetom Martinu na Muri, gdje su odigrali i dvije kontrolne utakmice sa odgovarajućim selekcijama Hrvatske (80:83) i Slovenije (74:62), selektor juniorske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Josip Pandža odabrao je 12 igrača koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu, koje će se održati u periodu od 16. do 22. decembra u turskom gradu Samsunu.

Boje Bosne i Hercegovine na kontinentalnoj smotri će braniti ovih 12 igrača: Džanan Musa, Njegoš Sikiraš, Amar Gegić, Nikola Marić, Darko Talić, Mateo Zovko, Nemanja Nikolić, Boško Bojović, Dino Kobić, Sandro Antunović, Sani Čampara, i Emir Čerkezović.

Selektor Pandža zadovoljan je pripremama u malom hrvatskom gradiću na granici sa Slovenijom i očekuje da će njegovi izabranici na Eurobasketu dostojno reprezentirati našu zemlju.

- U Svetom Martinu na Muri imali smo optimalne uvjete za teniranje, te život van dvorane i moram se zahvaliti vodstvu Saveza koje nam je omogućilo da se u vrhunskim uvjetima pripremamo za Evropsko prvenstvo. Istina, pripreme su bile kratke, ali smo ipak odradili sve što smo planirali. Pored desetak treninga, odigrali smo i dvije utakmice koje su nam poslužile da modeliramo igru, ali i izvršimo selekciju jer smo na pripremama imali 18 kandidata, od kojih su otpala šestorica. Imam povjerenje u ovu selekciju, kostur čine igrači koji su s kadetskom reprezentacijom bili Evropski prvaci i ja vjerujem da će nastaviti s uspješnim igrama. Teško je davati neke određenije prognoze i opterećivati ove mladiće. Bitno je da prođemo grupu i da iz utakmice u utakmicu dižemo formu i igramo sve bolje i onda se može očekivati dobar plasman i zašto ne i osvajanje jedne medalje, istakao je uoči polaska u Tursku selektor juniorske reprezentacije Josip Pandža.

Naša juniorska reprzentacija u Tursku je otputovala u nedjelju, a posljednju provjeru pred početak Evropskog prvenstva imat će u utorak protiv domaćina.

Potsjećamo, juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine se nalazi u grupi C zajedno sa Litvanijom, Letonijom i Izraelom, s kojim 16.decembra igramo prvu utakmicu, za koju selektor Pandža kaže da je možda i najvažnija.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u