KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Palavra: Razmišljamo samo o Vardi HE

05.02.2016. - Nakon ispadanja iz Kupa, košarkaši Kaknja se okreću prvenstvenim dvobojima

Poraz od Sparsa i eliminacija iz Kup takmičenja, teško je pao treneru Josipu Pandži i njegovim izabranicima. Sekunde su dijele naše košarkaše da ostvare još jedan podvig, ali im je ovog puta sreća okrenula leđa. Vremena za žaljenje nema jer ih očekuju teška prvenstvena iskušenja i borba za prvo mjesto.

presskksparskup07

Željko Palavra, najiskusniji prvotimac, koji je protiv Sparsa bio najefikasniji, kaže da je ispadanje iz Kupa već zaboravljeno poslije prvog treninga i da su sve misli okrenute prema sljedećem protivniku, ekipi Varde HE.

-Čeka nas još jedna izuzetno teška utakmica. Varde HE jeste posljednja, ali joj je pobjeda daje šanse za bijeg s ove pozicije koja ih vodi direktno u niži rang i sigurno će dati sve od sebe da trijumfuje. Svjesni smo da nas čeka neugodno gostovanje, ali uz ozbiljan pristup i maksimalno zalaganje, koje inače krasi našu ekipu, vjerujem da ćemo dobiti i ovu bitku i zadržati prvo mjesto, kaže Željko Palavra.

Trener Pandža ne može računati na ozlijeđenog Nermina Buzu,koji će pauzirati još desetak dana, dok su ostali igrači spremni za dvoboj protiv Višegrađana, koji sigurno više vrijede nego što se to može zaključiti po trenutnom položaju na prvenstvenoj ljestvici.

Utakmica Varda HE-Kakanj igra se u subotu 6. februara / veljače sa početkom u 19 sati i 30 minuta.

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u