KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Palavra-Ovo je najbolja ekipa u kojoj sam ikada igrao

29.09.2017. - Najbolji košarkaš Kaknja u posljednjih nekoliko godina za KakanjLive je govorio o pripremama Kakanjca za novu sezonu, o novajlijama u ekipi Josipa Pandže, ali i o tome koje ekipe vidi kao favorite za vrh u bh košarkaškom prvenstvu

Palavra16

Košarkaši Kaknja se naporno pripremaju za start nove sezone u kojoj imaju za cilj da igraju ligu za prvaka Bosne i Hercegovine (liga 6). U dosadašnjem toku priprema ekipa Josipa Pandže je odigrala čak devet kontrolnih mečeva i upisala četri trijumfa i pet poraza.

Kakanjci su savladali Mladost, Spars, Jaszbereny KSE u Mađarskoj i ekipu Lovćena na domaćem terenu, člana druge Aba lige. Poraženi su u duelima sa Zrinjskim i Rogaškom na turniru u Mostaru, zatim od Širokog Brijega i u dva susreta na turniru u Mađarskoj, od ekipa Daec i Zalakeramia.

U ekipi Kaknja je mnogo promjena u odnosu na prošlu sezonu budući da su klub napustili Tomić, Ćurevac, Đelmo, Vranješ, Šakotić, Đozić i Svilar, dok je klub pojačalo nekoliko sjajnih igrača među kojima su bh reprezentativci Adi Zahiragić, Darko Talić, zatim Igor Đuković, Danilo Negovanović, Nebojša Pavlović, Nermin BuzaErnes Mešinović.

Predvodnik i ove nove ''generacije'' košarkaša Kaknja bit će iskusni Željko Palavra, sigurno najbolji igrač Kaknja u klupskoj historiji. Palavra je i u ovom pripremnom periodu pokazao da će biti najvažniji igrač u ekipi Josipa Pandže, a u duelu sa Lovćenom iz Cetinja postigao je 15 poena i uz Dedića bio najefikasniji igrač svog tima. Palavra je za KakanjLive prokomentarisao dosadašnji pripremni period košarkaša Kaknja.

-Evidentno je da imamo manjak centimetara pod košem i to nije upitno. Mi to možemo nadoknaditi. Bitno je da nam automatizmi u odbrani uđu u krv i da se još viđe uigramo, a mi se ne bojimo visokih petica. Imamo mi prednosti u napadu i vjerujte neće biti drugim ekipama lako da nas brane jer smo svi niski, brzi i dobri šuteri. Bitno je da igramo dobro u odbrani i da damo više od 100% svojih mogućnosti, a onda se ne bojimo igrati protiv bilo koga, rekao je Palavra te se osvrnuo na igre novajlija u ekipi koji se polako ali sigurno uklapaju u sistem igre trenera Pandže:

-Negovanović je "zvijer". Jedan na jedan je možda i najbolji igrač u ligi. Zaha (Zahiragić) je najpametniji play u ligi i prije svega oni i svi ostali koji su došli su sjajni momci.Tako se sjajno slažemo na parketu, ali i van njega da je to nešto nevjerovatno. Ovo je najbolja ekipa što se tiče atmosfere i ljudstva u kojoj sam ja ikad igrao.
Palavru smo pitali ko su favoriti za sami vrh u novoj sezoni, a on je odgovorio:

-Iskreno nisam mnogo pratio ostale ekipe. Što zbog obaveza, naših priprema i putovanja, ali koliko sam upratio putem medija  mnogo se ekipe mjenjaju. Već se neki igrači otpuštaju. Određeni traže inozemni angažman i vidjet ćemo šta će biti. Teško je suditi po pripremnim susretima jer te utakmice nisu prava slika kvaliteta ekipa. Igokea je favorit broj jedan, tu će biti jaka i Bosna, kao i Sloboda. Dosta toga će ovisiti i o samom startu i sreći. Ukoliko uvežete tri pobjede, digne se samopouzdanje ekipe, igra se iznad svojih mogućnosti, publika vas vodi i tu se nizaju pobjede. Naš cilj je da budemo u vrhu. Bitno je da kući ne gubimo utakmice, a onda ćemo vidjeti kako će se sve odvijati.

Do početka sezone kakanjski košarkaši će odigrati još dva kontrolna susreta i to sa ekipama Širokog Brijega i Sparsa, a na otvaranju nove sezone 14. oktobra 2017. godine u dvorani KSC Kakanj Palavra i društvo će ugostiti ekipu Mladosti iz Mrkonjić Grada.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u