KakanjLive | Utorak, 26.01.2021. godine

Otvorena izložba ARS Populi

20.01.2016. - Radovi će se moći kupovati u suvenirnici Muzeja Kakanj

ars_izlozba

Sinoć je otvorena izložba radova polaznika kreativnih kurseva “ARS POPULI” koje je vodilo Udruženje za afirmaciju kulture i umjetnosti “ARS POPULI” iz Hadžića u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti. Ova izložba je kruna tromjesečnog rada skoro 30 polaznika mnogobrojnih kurseva od slikanja na foliji, pirografiji, izradi nakita, umjetničkog veza različitih tehnika, dekupažu i drugim tehnikama.

U Javnoj ustanovi KSC Kakanj su prepoznali ideju osposobljavanja građana Kaknja kroz kreativne kurseve, kako bi autori i proizvođači ovih djela plasirali svoje radove na tržište i tako postajali ekonomski neovisni. Pored toga svoj talenat razvijaju kroz rad sa instruktorima družeći se sa drugim polaznicima. Svi ti elementi u konačnici imaju terapeutsko dejstvo.

Većina radova polaznika će biti izložena u našoj suvenirnici na ulazu Muzeja Kaknja. Na taj način će biti upotpunjena i ekonomska dimenzija ovog projekta. Svi prisutni sinoć u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti imali su priliku uživati uz lijepu muzičku podlogu za koju su se pobrinuli članovi benda Alter Val.

Ovo je prilika koju u JU KSC Kakanj koriste i pozovaju sve polaznike kreativnih kurseva da se priključe naprednom kursu, tako što ćete se prijaviti kod instruktora ili naknadno na naš broj telefona.

Iz JU KSC Kakanj zahvaljuju pokrovitelju i sufinansijeru ovog projekta,  Općini Kakanj bez čije podrške bi ideje iz ove ustanove ostale samo mrtvo slovo na papiru.

Pogledaj više o:JU KSC KAKANJ 

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u