KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Osma prvenstvena pobjeda košarkaša Kaknja

30.01.2019. - Tim Benjamina Šabića bio je puno raspoloženiji za igru što je na kraju rezultiralo i sigurnom pobjedom 70:86

Slaba efikasnost i na jednoj i na drugoj strani, dosta brzopleta igra, brzo rješavanje lopte i niz pogreški sa obe strane pokazuje i zašto je prva četvrtina bila sa malo poena (9:13). Kakanjci su bili dinamičniji, više i brže trčali, a domaća ekipa se mučila da loptu ubaci kroz mrežicu skoro četiri minute.Kod rezultat 0:6, prve poene za Gradinu i to tricu ubacio je Zlatko Golijanin.

U drugoj četvrtini Kakanjci su u jednom trenutku stigli i do 15 poena prednosti.Igrala se 14. minuta kada je Mirza Velić ubacio tri poena za rezultat 11:26. Zanimljivo je da su tada, punih pet minuta, na parketu bila četiri igrača Kaknja, koji su utakmicu počeli sa klupe:Velić, Ćurevac, Mešinović i Buza, uz Begića koji je igrao od prve minute. Na drugoj strani ova mlada petorka za protivnika je imala pet iskusnih i atletski bolje građenih igrača. Međutim mladost je pokazala više borbenosti i koncentracije.Na poluvrijeme se otišlo sa deset poena razlike (33:43).

Treći period raspoloženi igrači Benjamina Šabića počeli su sa serijom od 0:6. Dvije trice Palavre i jedna Mirze Velića polovinom ovog perioda odvela je Kakanjce na plus 18 razlike (44:62) što je do tada bila najveća prednost. Palavra šutira sa istekom vremena, ubacuje za tri poena i treći period završava sa plus 17 razlike za Kakanj.

Sigurnost u igri i samopouzdanje koje su pokazivali tokom cijele utakmice, Kakanjci su u zadnjem periodu demonstrirali rutinskom igrom, sačuvavši stečenu prednost, tako da je na kraju rezultatom 70:86 tim Benjamina Šabića ostvario osmu prvenstvenu pobjedu i učvrstio se na šestom mjestu prvenstvene tabele, što je i takmičarski cilj ove ekipe.U zadnjoj minuti utakmice Šabić je na parket poslao i dva najmlađa igrača sa klube Delibašića i Lučića, koji su imali priliku i da poentiraju, a napravili su i po jedan uspješan skok.

Bravo za sve igrače i posebno bravo za najmlađeg trenera u društvu košarkaške bh. elite. Osam pobjeda je rezultat njegove strategije, taktike i rada, uključujući i podršku koju ima od igrača i Uprave.

KK Gradina - KK Kakanj 70:86
(9:13, 24:30,20:27, 17:16)

Sportska dvorana Mejdan u Tuzli. Utakmica 15. kola košarkaškog prvenstva BiH. Gledalaca 50. Sudije: Miljan Šobot, Milan Adamović i Slaven Vavan. Opunomoćenik KS BiH: Duško Bojović.

KK Gradina: Nikola Otović 6, Zlatko Golijanin 6, Amar Begović, Simon Shafack 2, Mirza Hrnčić 9, Atif Hadžimuratović, Mujo Tuljković 7, Miodrag Tanasilović 5, Nebojša Maksimović 3, Slobodan Pejović 9 , Dejan Bjelić 23, Marko Prskalo. Trener: Bojan Kusmuk. Asistent Emir Karić.

KK Kakanj: Adnan Arslanagić 9, Ernes Mešinović 2, Aldin Muflizović 10, Ivan Begić 10, Haris Ćurevac 8, Mirza Velić 9, Željko Palavra 17, Nermin Buza 2, Sead Delibašić, Bartol Lučić, Igor Josipović 16. Trener: Benjamin Šabić. Asistenti: Mirnes Ganić i Mirza Demir.

A.Zekić/M. Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u