KakanjLive | Ponedjeljak, 21.06.2021. godine

Optimizam u timu Josipa Pandže pred duel sa Mrkonjićanima

13.10.2017. - U prvom kolu košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine košarkaši Kaknja će u dvorani KSC Kakanj u subotu 14. oktobra u 18 sati ugostiti ekipu Mladosti iz Mrkojić Grada. Pandža i njegovi igrači Zahiragić, mladi Talić i kapiten Muflizović su nadaju punoj dvorani i podršci sa tribina koja će Kakanjce voditi do pobjede na otvaranju sezone.

Press Kakanj

U prvom kolu nove sezone košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine Kakanj će u dvorani KSC Kakanj u subotu 14. oktobra 2017. godine od 18 sati ugostiti Mladost iz Mrkonjić Grada.
Mrkonjićani godinama imaju sjajnu selekciju, pa nema sumnje da je bosanskohercegovačkoj javnosti i u novoj sezoni Goran Sladojević priredio nekoliko iznenađenja. Toga je svjestan i trener košarkaša Kaknja, Josip Pandža koji je na press konferenciji u najavi ovog susreta rekao kako uz pomoć publike i maksimalan angažman svih momaka ekipa Kaknja može do pobjede.

-Liga je ujednačena i tu je sedam-osam kandidata koji će se boriti za pet mjesta koja vode u ligu za prvaka. Naše ambicije su jasne, a to je ta liga za prvaka, odnosno top 5. Mnogo je novih igrača u timu i odigrali smo puno pripremnih susreta da vidimo u kojem smjeru trebamo ići i šta nam to nedostaje i koje stvari trebamo popraviti. Ne ide to za sada na nivou koji sam očekivao i sigurno je da neće biti na željenom nivou u nekoliko uvodnih susreta. Nama je pobjeda imperativ i moramo pokazati karakter, veliku borbenost i uz pomoć publike vjerujem da ćemo sezonu otvoriti na najbolji način, a to je pobjedom. Mladost isto traži ligu za prvaka, ali mi nismo u mogućnosti prosipati bodove na domaćem trenu i domaći teren moramo dobro držati. Bez obzira na uigranost i formu, borbenost, karakter i poštivanje suigrača su stvari koje mogu da nam pomognu kada nam ne ide napad. Nismo na željenom nivou i toga smo svjesni, ali je važno da dođemo do pobjede na otvaranju sezone. Molim publiku da nam na otvaranju sezone pruži adekvatnu podršku, jer ovim momcima je potrebna velika podrška sa tribina na otvaranju sezone kada je dosta nervoze u momcima i kada forma nije na optimalnom nivou, rekao je trener košarkaša Kaknja Josip Pandža.

Na press konferenciji su se obratili i bh reprezentativci, novi članovi ekipe Kaknja, Adi Zahiragić i Darko Talić.

-Pred imperativom smo pobjede koja bi nam ulila dodatno samopouzdanje na startu sezone. Pripremni period smo maksimalno iskoristili za uigravanje ekipe i bio je to težak period uigravanja koji je iza nas budući da je mnogo novih momaka u ekipi. Naša očekivanja u novoj sezoni su velika. Mnogo se od nas očekuje i mi idemo na pobjedu. Ekipu Mladosti dobro poznajemo i pobjedu moramo upisati na otvaranju sezone. Pripreme za nas nisu prošle onako kako smo očekivali, ali to sada ostaje iza nas. Mnogo je žara i volje kod naših momaka, a vjerjem da će publika koja je u Kaknju šesti igrač odigrati veliku ulogu i u novoj sezoni. Podrška sa tribina nam je potrebna, a mi ćemo dati svoj maksimum kako bi došli do bodova, rekao je Adi Zahiragić na press konferenciji.

Mladi Darko Talić koji je ove sezone stigao na posudbu u Kakanj iz Aleksandrovca ima samo riječi hvale za grad Kakanj i ekipu Josipa Pandže.

-Kakanj je super sredina. Gostoprimstvo ljudi u Kaknju je na vrhunskom nivou i imam samo riječi hvale. Navikao sam se na život ovdje. Mi smo dobro radili u pripremema i sklopili smo super tim. Puno je novih igrača i vjerujte nije bilo lako ukombinovati sve. Idemo na pobjedu u svakom susretu, posebno pred našom publikom na domaćem terenu. Pobjeda je imperativ. Mislim da će publika i ove sezone biti igrač više u našu korist, zato ih pozivam da nam pruže podršku na otvaranju sezone, rekao je mladi Darko Talić na press konferenciji.

Novinarima se na press konferenciji koja je održana u Press Sali Općine Kakanj obratio i kapiten ekipe Kaknja, Aldin Muflizović.

-Primarni cilj je upisati pobjedu na otvaranju sezone. Svjesni smo da u pripremama nismo pokazali željenu formu, ali pred nama je duga sezona gdje ćemo nastojati da ispravimo sve naše mane i dignemo nivo igre. Zdravstveno stanje igrača je na visokom nivou što nas svakako raduje. Pozivam našu vjernu publiku da nas podrži u sutrašnjem duelu i vjerujem da možemo do pobjede, rekao je kapiten Kaknja Aldin Muflizović.

Susret između Kaknja i Mladosti igra se u subotu 14. oktobra 2017. godine u 18 sati u dvorani KSC Kakanj. Pravdu na ovom susretu će dijeliti sudijska trojka Ernad Karović (Zenica), Dragan Kralj (Trebinje) i Dragan Komar (Trebinje), dok je za delegata susreta imenovan Darko Frganja (Višegrad).

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u