KakanjLive | Utorak, 14.07.2020. godine

Općina Kakanj predstavlja-Frame production

07.11.2016. - “Frame production” je poduzetnička djelatnost koju je zahvaljujući općinskim podsticajnim sredstvima i programu “Pokreni svoj posao u Kaknju”, pokrenula naša sugrađanka Lejla Agičić Kobilica

framereklama

Oni su shvatili da uloga Općine nije da gradi fabrike, niti to Općine može, već da podstiče samozapošljavanje i investicije (serijal priča): “Frame production”

Mini produkcijski studio “Frame production” Kakanj je poduzetnička djelatnost koju je, zahvaljujući općinskim podsticajnim sredstvima i programu “Pokreni svoj posao u Kaknju”, pokrenula naša sugrađanka Lejla Agičić Kobilica. Ova poduzetnička inicijativa može poslužiti kao primjer kako se radom, zalaganjem i trudom može, uz pomoć općinskih i drugih podsticaja, osigurati egzistencija.

Ovaj primjer poduzetničkog duha razbija uobičajene floskule kako se ništa ne isplati raditi, kako treba čekati na posao u nekoj velikoj firmi, a u međuvremenu kriviti sve i svakoga za svoju sudbinu, te konstantno živjeti u zabludi kako je vlastita poslovna inicijativa osuđena na propast.

frametim

Lejla nije čekala, kao značajan broj drugih nezaposlenih osoba, da neko drugi osmisli čime bi se ona bavila i na koji način bi pomogla sebi i svojoj porodici. Ona je odbacila uobičajene floskule

kako je za sve probleme kriva država, općina ili neko treći.
Ovaj primjer ruše i floskule kako Općina treba graditi fabrike i zapošljavati što nema nikakvog realnog osnova, dakle to nije moguće u današnjem društveno-političkom sistemu ni finansijski ni zakonski. Općina stvara preduslove i pomaže pokretanje vlastitog biznisa, te osigurava pogodnosti za investitore.

Pogledajte priču:

PRESS OPĆINE KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u