KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

OKI Kakanj-Lider pao u odličnoj odbojkaškoj predstavi

27.10.2019. - U okviru Prve lige BiH u sjedećoj odbojci u Kaknju je domaća ekipa savladala lidera na tabeli IOK ASH Maglaj

kaknjmaglajSportski pozdrav odbojkaša  iz Kaknja i Maglaja

Rezultat je na kraju utakmice glasio 3:1. Stanje nakon tri odigrana kola bilo je takvo, da su Maglajlije imale stopostotni učunak, vrh tabele i devet bodova. Kakanjski odbojkaši dvije pobjede i jedan poraz od 2:3, čime su zauzimali treću poziciju sa šest bodova. Tako su se u derbi susretu IV kola sastali OKI Kakanj 92 i IOK ASH Maglaj.

Prvi set je prošao u igri, poen za poen, do rezultata 4:4, kada Kakanjci vežu dva poena i vode 6:4. Na prvom tehničkom je bilo 8:6, a slijedeće izjednačenje je bilo na 11:11, da bi se nizali egali 12:12, 13:13, 15:15, 17:17.....21:21. Nakon izjednačene borbe Kakanjci ponovo prave dva uzastopna poena i vode 23:21 i 24:21, stečenu prednost zadržavaju do kraja 25:22, i vodstvo u jako dobrom prvom setu od 1:0.

Drugi set iskusna ekipa Maglaja igra jako dobro , ima odlično otvaranje i vodstvo 1:6. Nakon prinudnog tajmauta Kakanjci se lagano vraćaju i na prvom tehničkom je 5:8 za goste. Ponovo gledamo odličnu odbojkašku predstavu dva velika rivala i prvo poravnanje u drugom setu na 13:13, i vodstvo domaćih na drugom tehničkom od 16:13. Opet gosti preuzimaju inicijativu i prelaze u vodstvo od 16:17. Bilježimo izjednačenja na 17:17, 18:18, 19:19, i jako uzbudljivu završnicu 22:24, 23:24 i ipak pobjedu gosta u ovom setu 23:25 i poravnanje u meču 1:1.

Treći set skora pa identičan prvom setu sve do prvog tehničkog tajmauta gdje Kakanjci imaju prednost 8:4. Nakon vodstva od 12:8, bilježimo i solidnu prednost domaćina na drugom tehničkom od 16:10. Do kraja dominira igra Kakanjaca, posebno u odbrani i ko zna koliko "spašenih" lopti u polju, što je
donijelo i pobjedu u ovom setu od sigurnih 25:17.

Četvrti set je bio jako bitan za obe ekipe. Bilo je pitanje da li će to biti povratak IOK ASH Maglaja ili konačna pobjeda OKI Kaknja.

I ponova odbojkaška predstava za sladokusce. Od 0:1 za goste, do 5:5 i i vodstva domaćina na prvom
tehničkom od 8:5. Do drugog tehničkog veoma dobra odbojka sa obe strane, kvalitetno vođenje utakmice od Zeničkog dvojca Mahmić-Begović, zbog čega se vodila obostrana velika borba u takozvanim dugim poenima, u kojima su Kakanjci imali nešto više sreće, a što je na kraju uticalo na raspoloženje ekipe i vodstvo na drugom tehničkom tajmautu od 16:11. Do kraja su igrači OKI Kaknja čuvali stečenu prednost iz prvog dijela seta, i privali kraju 25:18 i pobjedu u derbiju 3:1.

Trener Kakanjaca, Hajrudin Zekić o derbi suretu, protivniku i značaju ove pobjede je rekao:
- Nakon ispadanja iz Premier lige BiH u sjedećoj odbojci IOK ASH Maglaj je stabilizirao svoje redevo i u prva tri kola Prve lige BiH ostvario isto toliko pobjeda, čime su najavali brz povratak u elitu Svjetske odbojke. Na tom putu pobjedili su i ekipu Ilidže, koja uz Neretvu iz Mostara traži put u viši rang. U slijedećem kolu ekipa iz Maglaja upravo dočekuje Mostarce, pa će nakon petog kola situacija u Prvoj ligi biti bar malo jasnija.Naša pobjede, kada se sve ovo uzem u obzira, je veoma značajna i velika. Čestitam svakom igraču pojedinačno na zalaganju i borbenosti.

Ovom pobjedom kakanjski odbojkaši su se zadržali u gornjem dijelu tabele sa devet bodova,koliko ima i ekipa Maglaja, a vodeća Neretva ima jedanaest bodova.

Slijedeće kolo OKI Kakanj je na „vrelom“ gostovanju u Zenici kod ekipe Bosne, koja takođe ima devet bodova.

OKI KAKANJ - IOK AUTO SERVIS HUSO MAGLAJ 3:1
(25.22; 23:25; 25:17; 25:18)

Sala Gimnazije Muhsin Ruizvić u Kaknju. Četvrto kolo Prve lige F BiH. Sudijski dvojac: Jasmin Mahmić i Edin Begović oba iz Zenice.

OKI KAKANJ:Jasmin Haračić,Mukades Trako,Nermin Plasto,Emir Zečević,Samir Mehinović,Ševko Imamović, Abdel Fazlić, Almin Mašić, Elvedin Beganović, Malik Brkić, trener Hajrudin Zekić.

IOK ASH MAGLAJ: Samir Čendić, Elvir Arnautović, Ramo Bradarić, Salih Rahmanović, Samir Fetić, Kenan Hodžić, Semir Bašić, trener Rizan Hedalić.

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u