KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

OK Arabi pobjednik turnira u Travniku

12.06.2017. - Odbojkaški klub Arabi iz Kaknja pobjednik je sedmog međunarodnog turnira ''Victory Cup 2017'' koji je igran u Travniku 10. i 11. juna 2017. godine u povodu dana Općine Travnik.

U organizaciji odbojkaškog kluba Victory, a u povodu proslave dana Općine Travnik u subotu i nedjelju 10./11. juna 2017. godine održan je sedmi međunarodni turnir u konkurenciji omladinki i seniorki. U konkurenciji omladinskih ekipa učešće je uzelo 12 ekipa među kojima i kakanjski OK Arabi. Ekipe su bile raspoređene u četiri grupe po tri tima, a pobjednici grupa su igrali polufinale. U grupa A Arabi je savladao Iskru rezultatom 2:0, a potom i Čelik rezultatom 2:1 i tako izborio plasman u polufinale gdje je snage odmjerio sa klubom Ort iz Sarajeva. Kakanjske odbojkašice su slavile rezultatom 2:1 i izborile finale gdje su snage odmjerile sa ekipom Stars iz Živinica i slavile rezultatom 2:1 i tako osvojile prvo mjesto. U bobi za treće mjesto i bronzu na turniru ekipa ORT je slavila protiv domaće ekipe Victory.

OK Arabi

Nova titula za odbojkašice OK Arabi iz Kaknja

-Nakon osvajanja prvog mjesta u omladinskoj ligi i osvajanja ovog turnira naš klub je potvrdio veoma uspješnu takmičarsku sezonu 2016/2017. Odbojkašicama čestitam na osvajanju ovog respektabilnog turnira, ali to kažem odmjereno jer se čestitka temelji na velikom napretku na tehničko-taktičkom planu kao i velikom napretku na socio-psihološkom planu što je na kraju rezultiralo osvajanjem ovogodišnje lige i ovog Victory Kupa. Pohvalio bih i organizaciju turnira i klub Victory koji je obezbjedio fenomenalne uslove za sve učesnike, rekao je trener OK Arabi Nermin Begić nakon što su njegove igračice ponijele titulu šampionki na ovom izuzetno jakom turniru.

Za najbolji igračicu turnira proglašena je Hana Čaluk, dok je najbolji bloker turnira bila Amila Čaluk, također članica OK Arabi. Na kraju je potrebno napomenuti kako je učešće na turniru uzelo oko 140 mladih izuzetno talentovanih odbojkašica što je garant za razvoj i uspjeh ženske odbojke u BiH u budućnosti. Za promotora turnira od strane domaćeg kluba Victory izabran je predjednik OK Arabi, Belmin Begić, inače član odbojkaškog kluba Al-Arabi iz Dohe.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u