KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Održan prijem za učenike generacije

21.06.2019. - Na prijemu za učenike generacije i učenike koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima, uručene nagrade u iznosima od 200 i 100 KM

ucenicigeneracije

U sali Općinskog vijeća Kakanj u četrvratak 20. juna održan je svečani prijem za učenike generacije kakanjskih osnovnih i srednjih škola, te za četiri učenika koji su stekli pravo da učestvuju na federalnom takmičenju i dvoje učenika koji su proglašeni za učenike generacije, a osvojili su 1. i 2. mjesto na federalnom takmičenju iz fizike (Adin Frljak i Hana Zaimović) i 3. mjesto na federalnom takmičenju iz matematike (Adin Frljak).

Učenicima generacije su isplaćene novčane nagrade u iznosu od 200 KM, dok su učenicima koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima dodijeljene nagrade u iznosu od 100 KM.

Učenici generacije su: Rajza Selimović (Gimnazija Muhsin Rizvić), Adna Ramić (Mješovita srednja škola Kakanj), Adnan Hodžić (Srednja tehnička škola Kemal Kapetanović), Lamija Alajbegović (Osnovna škola 15.april), Ajdina Trako (Osnovna škola Ahmed Muradbegović), Kanita Mandžuka ( Osnovna škola Rešad Kadić), Adin Frljak (Osnovna škola Hamdija Kreševljaković), Ahmed Čeliković (Osnovna škola Omer Mušić), Hana Zaimović (Osnovna škola Mula Mustafa Bašeskija).

Učenici osnovnih škola koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima su: Adin Frljak, fizika i matematika (OŠ Hamdija Kreševljaković), Hana Zaimović, fizika (OŠ Mula Mustafa Bašeskija), Esmir Kićo, matematika i fizika (OŠ Hamdija Kreševljaković), Naida Habibović, matematika (OŠ Hamdija Kreševljaković), Azra Bilalović, matematika (OŠ Mula Mustafa Bašeskija), Imran Đokić, matematika (OŠ Mula Mustafa Bašeskija).Srednjoškolci koji su ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima su: Marija Grgić, matematika, fizika (Gimnazija Muhsin Rizvić), Hana Neimarlija njemački jezik (Gimnazija Muhsin Rizvić).

 

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u