KakanjLive | Utorak, 22.06.2021. godine

Odličan početak-katastrofalan kraj

05.11.2016. - U zadnji period ušlo se sa prednošću Širokog 60:59, a na kraju završilo 94:68. U zadnjoj četvrtini košarkaši Kaknja, nisu imali rješenja u napadu, a odbranu kao da nisu ni igrali

kakanj_sirokiSa jedne od utakmica u Kaknju-Kakanjci su večeras skupo platili prošlosezonsku dominaciju nad ekipom Širokog, kada su ih  pobjeđivali u četiri uzastopna meča

Upravo je pred ovo gostovanje trener Pandža i upozoravao da će odbrana biti ključ utakmice. Tri perioda naši su košarkaši pogađali, držali su utakmicu u egalu i samo se čekalo da istim onim oružjem, kojim su lomili protivnike u prošloj sezoni, iskoriste povoljan trenutak i okrenu utakmicu u svoju korist. Naprotiv, dogodilo se suprotno. Loše otvaranje posljednje dionice, kada su domćini, zaustavili naš napad u dva navrata, a zatim ubacili pet pona (Karačić i Brown) nagovjestilo je potop Kakanjaca u širokobriješkoj “pecari”. Dedić je pogodio za tri poena i smanjio rezultat na 65:62. U tom trenutku bilo je 8 minuta i 54 sekunde do kraja utakmice. Uslijedio je taktički i psihički pad Kakanjaca u kojem šest minuta i 56 sekundi nije bilo poena niti ideje kako postići koš. Košarkaši Širokog su napravili seriju od 24:0 (86:62).

Ipak treba reći, domaća ekipa je slomila momčad Kaknja, koja je vrlodobro odigrala tri perioda utakmice, naš je utisak, usljed nedostatka visine i nedostatka efikasne skok igre u napadu. Naš najbolji skakač postigao je šest poena i zabilježio devet skokova. Kod Širokog Ivan Karačić je upisao 11 skokova sa par blokada u odbrani i ubacio 12 poena. Jure Zubac, najefikasniji košarkaš Širokog sa 22 poena zabilježio je 8 skokova. Najviši igrač na terenu Ante Đugum uz devet poena ima i osam skokova. Kada se analizira ovaj segment igre, onda treba čestitati za tri lavovski odigrane četvrtine u kojima je kvalitet prikazane igre sa obe strane bio na visokom nivou. Ko zna kako bi se odvijala utakmica do kraja da je Kakanj posljednji period počeo sa prednošću od 4-5 poena razlike.Jer kada vas protivnik u ključnom trenutku “slomi” teško se vratiti, a Široki je večeras imao raspoloženu momčad koja je sve propušteno u prethodnim dijelovima utakmice, nadoknadila u zadnjoj četvrtini.

Široki - Kakanj 94:68
(24:23, 16:18, 20:18, 34:9)

HKK Široki: Ljubo Zadro, Jure Soldo, Ante Đugum 9, Luka Šušak, Jan Močnik 15, Jure Zubac 22, Kevin Brown 14, Ivan Karačić 12, Mile Čović 2, Mateo Drežnjak 7, Dario Drežnjak 10, Josip Batinić 3.Trener: Romeo Bilinovac.
KK Kakanj: Ermin Dedić 14, Tihomir Vranješ, Nenad Maksimović, Aldin Muflizović 4, Eladar Merdanović, Haris Ćurevac 10, Naser Đozić, Aldin Đelmo 4, Željko Palavra 8, Vojin Svilar 22, Obrad Tomić 6, Rijad Smailović. Trener: Josip Pandža.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u