KakanjLive | Ponedjeljak, 14.06.2021. godine

Odgođen start košarkaškog prvenstva

12.10.2018. - Start nove sezone košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine je odgođen za naredni vikend, a košarkaši Kaknja i Slobode će već su subotu 13. oktobra u KSC Kakanj odigrati novi prijateljski susret.

kakanjslobodaprijateljski

Nakon Mladosti iz Mrkonjić Grada koja je službeno zatražila odgodu susreta sa Zrinjskim i istu dobila, iz košarkaškog kluba Bratunac je zatražena i odgoda susreta sa ekipom Kaknja. Već od ranije je bilo poznato da neće na vrijeme startati nova sezone jer klubovi iz RS-a su se tome protivili. Iako službeni razlozi još nisu poznati ili nisu javno izneseni pretpostavlja se da iza svega stoji nezadovoljstvo KK Igokea koja ne želi od samog početka igrati, već se želi priključiti bh ekipama tek u ligi šest kako je slučaj bio do sada.

Iskreno se nadamo kako će konfuzija koja je nastala na relaciji KS BIH i klubovi iz RS-a uskori biti riješena i kako će košarkaško prvenstvo BiH startati narednog vikenda.

Košarkaši Kaknja će ovaj vikend iskoristiti za odigravanje prijateljskog susreta, a protivnik ekipi Kaknja u subotu 13. oktobra 2018. godine u kakanjskoj sportskoj dvorani u 15 sati bit će ekipa tuzlanske Slobode.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u