KakanjLive | Utorak, 24.11.2020. godine

Odbojkaška reprezentacija BiH startovala s pripremama

12.05.2019. - Nedeljnim okupljanjem u hotelu Kakanj ozvaničen je početak dvanaestodnevnih priprema muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine za nastupe u CEV Srebrenoj ligi.Selektoru Edinu Bakoviću odazvalo se 17 igrača, među kojima i dvojica iz OK“Kakanj 78“, primač Marko Milovanović i libero Sejdin MustafićMuška seniorska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine od nedjelje se nalazi u Kaknju, gdje će od 13.do 25.maja obaviti pripreme za nastupe u CEV Srebrenoj ligi u kojoj učestvuje osam selekcija podijeljenih u dvije grupe. Seniori BiH su u grupi A sa reprezentacijama Austrije, Grčke i Mađarske, a igra se po dvostrukom bod sistemu.Plasman na Finalni turnir obezbijediće prvoplasirana i drugoplasirana reprezentacija.

Pored selektora Edina Bakovića i njegovih suradnika Dalibora Mićića, Almira Aganovića i prof.Mirze Demira , prvom okupljanju naše najbolje selekcije nazočili su Alija Fatić, predsjednik OS Bosne i Hercegovine, Edin Glogić,direktor reprezentacije,Miloš Jeličić, predsjednik OS Federacije BiH i sekretar Dino Bećiragić, te Emir Alajbegović i Jasminko Hasagić, članovi UO OK „Kakanj 78“, koji je suorganizator ovih priprema.

Reprezentativcima su se obratili predsjednik Saveza Alija Fatić i selektor Edin Baković, koji su izrazili svoje zadovoljstvo odzivom igrača i atmosferom, koja zrači pozitivnom energijom i optimizmom.

-Poznato vam je da skoro pet godina naša reprezentacija nije bila aktivna i veliko mi je zadovoljstvo da smo ponovo zajedno. Čast je biti reprezentativac i budite ponosni što imate priliku da reprezentujete svoj klub, grad i našu državu. Mi smo učinili velike napore da ispunimo sve što je selektor tražio i ja vjerujem da ćete i vi dati svoj maksimum.Od vas tražimo red, rad i disciplinu, a oni koji ne budu to poštivali bit će odstranjeni. Imamo dugoročne planove, nismo opterećeni rezultatima,ali to ne znači da nemamo ambicija i želja da se plasiramo na Finalni turnir, istakao je predsjednik OS BiH Alija Fatić.

Selektor Edin Baković zahvalio se predsjedniku na obezbjeđenju optimalnih uvjeta za pripreme,a igračima na odzivu, jer je to, kako kaže, dobar predznak uspjeha.
-Krećemo iz početka. Ovo je prilika da pokažete i dokažete svoj potencijal. Vi ste ti koji trebate iznijeti sav teret i preuzeti odgovornost.Siguran sam da možete puno postići. Bit će teško, ali imate kvalitet i iskustvo. Tražim pošten odnos, timski duh,jer samo tako možemo uspjeti. Cilj je da kroz 3 do 4 godine stvorimo moćnu reprezentaciju i na sve ozbiljno računamo.Ja i moji saradnici učinit ćemo sve da ove pripreme budu sadržajne i temeljite i na vama je da se dokažete i izborite za mjesto među 12+2 koliko će putovati u Mađarsku i Austriju, odnosno dvanaestoricom za Grčku, kazao je selektor Baković u svom prvom obraćanju reprezentativcima Bosne i Hercegovine.

Na pripremama u Kakanju se nalaze igrači: Luka Sormaz, Nemanja Vidovic, Ivo Ivić, Adi Osmanović, Velibor Vuković, Nenad Sormaz, Asmir Hukicević, Raso Janjić, Andrej Ristić, Alen Didović, Marko Milovanović, Dejan Jocić, Almir Čolo, Miloš Popović, Tihomir Gajić, Mlađan Lukić i Sejdin Mustafić. U stručnom štabu su: selektor Edin Baković, trener Dalibor Mićić, trener-statističar Almir Aganović i kondicioni trener Mirza Demir

Za vrijeme 12-dnevnog boravka u Kaknju, reprezentativci će svakodnevno imati dva treninga.Prvi je u ponedjeljak u 09,30, kada će biti izvršeno testiranje,a večernji trening planiran je od 18 do 20,30 sati.Treninzi će se održavati u sportskoj dvorani KSC i bit će zatvorenog karaktera.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u