KakanjLive | Utorak, 24.11.2020. godine

Odbojkašice Kaknja u podmlađenom sastavu

07.09.2018. - U novo prvenstvo odbojkašice Kaknja ulaze oslabljene i bez većih ambicija.Oslonac na vlastiti kadar i opstanak u Superligi Federacije BiH, osnovni je cilj i trajno opredjelenje vodstva kluba i trenera Saliha Fazlića

foto: Mirsad Mujagić King 

Odbojkašice Kaknja, koje se takmiče u  Superligi Federacije Bosne i Hercegovine, intenzivno se pripremaju za novu prvenstvenu sezonu koja startuje 30.septembra 2018.godine. O toku priprema, promjenama u igračkom kadru i ambicijama u novoj sezoni, razgovarali smo sa trenerom Salihom Fazlićem, koji već drugu godinu s dosta uspjeha predvodi jedinu žensku ekipu u našem gradu.

-Koliko ste zadovoljni sa postojećim igračkim kadrom?

-Ostali smo bez dvije ponajbolje igračice jer je prvi tehničar Majra Ganić zbog studija prešla u Sarajevo i pristupili ekipi Igmana, a Mirela Lujnović definitivno prestala sa aktivnim igranjem. To je,nema sumnje, veliki hendikep i ove sezone ćemo nastupati u dosta podmlađenom sastavu. Od iskusnijih igračica na raspolaganju su Ema Zukić, Sara Lepić,Majra Mušija,Mia Petrović,Adna Nemarlija i Lejla Ganić, koje će predstavljati kostur prve postave i glavni oslonac.

-Šta je s pojačanjima?

-Pokazalo se da je ranija praksa masovnog dovođenja igračica sa strane bio totalni promašaj.Megalomanske ambicije zamalo su prouzročile gašenje kluba, u kojem je oduvijek bilo talenata za odbojku i najveće uspjehe Klub je imao kad su igrale domaće igračice. Oslonac na vlastiti kadar naš je trajni izbor i  opredjeljenje. Uz standardne i već profilirane igračice Saru Lepić, Emu Zukić, Majru Mušija, Miu Petrović, Adnu Neimarliju i Lejlu Ganić, iz Naše škole sporta koju vode Nejra i Arnes Šabeta priključene su najtalentovanije kadetkinje Sara Alajbegović, Amna Nemarlija, Sajra Čaluk,Selma Trako,Ema Jašarspahić, Nejra Jusufović i Asja Aletović, te Nerma Topalović, koja dolazi iz Škole odbojke koju vodi Sejada Begić.One će pojačati konkurenciju u svim linijama tima, a ne treba se čuditi ako neka od ovih djevojčica izbori mjesto u početnoj postavi. Prije svega, mislim na Saru Alajbegović, kadetsku reprezentativku, koja je proglašena najboljim tehničarom lige.

-Jeste li zadovoljni uslovima i podrškom vodstva kluba?

-Imamo maksimalnu podršku,uslovi su dobri i pripreme teku po programu i planu. Iza nas je najteži bazični dio priprema i na red dolaze pripremne utakmice i uigravanje postave. Što je najvažnije, nema ozljeda, atmosfera je sjajna i izuzetno pozitivna. Odnos igračica također je na zavidnoj visini i mislim da ćemo spremno dočekati početak nove sezone, koju otvaramo gostovanjem u Orašju.

-Koje su Vam ambicije u novom prvenstvu?

-Sa ovim podmlađenim sastavom cilj je opstanak u Superligi Federacije, što po meni ne bi trebao biti problem. Vjerujem da ćemo imati postavu koja će se ravnopravno nositi sa svim protivnicima i ne treba se iznenaditi ako iznenadimo ponekog favorita, istakao je na kraju razgovora za naš portal Salih Fazlić, trener odbojkašica Kaknja.

M.Komšo/KakanjLive 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u