KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Odbojkašice BiH savladale Latviju

18.08.2018. - Ženska odbojkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine je u Kaknju savladala selekciju Latvije rezultatom 3:0 u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ekipa Gorana Nešića je sjajno otvorila susret i povela sa 5:1 nakon čega je ekipa Latvije pozvala timeout. Nastavile su odbojkašice BiH sa sjajnom igrom i bez većih problema slavile u prvom setu rezultatom 25:8.

Odbojkašice Latvije su nešto bolje otvorile drugi set, ali su odbojkašice BiH brzo preuzele vodstvo (10:6) i mirno privele kraju i drugi set koji su dobile rezultatom 25:16.

Latvijke su bile bolje i na otvaranju trećeg seta. Imale su vodstvo od tri poena razlike (5:8), a onda u taboru BiH pozivaju timeout koji je brzo urodio plodom budući da su naše odbojkašice preuzele vodstvo (11:9) i bez većih problema slavile i u trećem setu (25:16) za drugu pobjedu u okviru kvalifikacija za Euro.

Bosnu i Hercegovinu su do pobjede vodile Dajana Bošković sa 14 poena, Verica Simić sa 10 poena i Edina Selimović koja je osvojila 9 poena. U ekipi Latvije najbolja je bila Elizabeta Pastare koja je osvojila 7 poena.

Nakon dva kola naše odbojkašice su na prvom mjestu sa pet osvojenih bodova. Naredni susret odbojkašice BiH igraju u Guadalajari protiv Španije.

BiH – Latvia 3:0 (25:8, 25:16, 25:16)

Dvorana: KSC Kakanj. Gledalaca: 800

Sudije: Milan Rajković (Hrvatska), Atanas Varbanov (Bugarska).

BOSNA I HERCEGOVINA: Paradžik, Popović, Bošković, Biberdžić, Dragutinović, Isanović, Slijepčević, Selimović, Ivković, Simić, Božić, Gajić, Hadžić, Radišković. Trenr: Goran Nešić.

LATVIA: Ragozina, Treija, Abolina, Pastare, Linina, Dolotova, Šimkuse, Hrapane, Stazdina, Emberekte, Levinska, Morozova, Lazda, Dzierkale. Trener: Inguna Minusa.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u