KakanjLive | Četvrtak, 26.11.2020. godine

Odbojkaši zacementirali drugu poziciju

12.12.2015. - U derbiju 10.kola, odbojkaši Kaknja bez teškoća porazili podmlađenu ekipu Jedinstva i „zacementirali“ drugu pozicij

kakanj78_ekipa
Odbojkaši Kaknja slavili su u derbiju prvog kola nastavka prvenstva.Da će bodovi ostati u Kaknju moglo se zaključiti već u prvom setu kojeg su izabranici trenera Aganovića riješili ekspresno u svoju korist. Poletarci Ljubiše Ristića,koje predvodi kapiten Drago Teodorović, jedan od rijetkih koji je ostao vjeran nekadašnjem najvećem rivalu Kaknja, ekipi Jedinstva, imaju potenicijal, ali ne i iskustvo. Nešto jači otpor pružili su u drugom i trećem setu, ali nedovoljno da zaustave iskusne i pucački raspoložene Almira Aganovića i Marka Tadića,koji su imali kvalitetnu potporu dizača Armina Fejzovića, te libera Sejdina Mustafića i korektora Murisa Krivokape.

Ovom pobjedom Kakanj 78 „zacementirao“ je drugu poziciju sa 22 osvojena boda, pet više od trećeplasiranog Jedinstva i već sad se može reći da će u pley off za prvaka startovati kao drugoplasirani, jer je kvaliteta u odnosu na Brčake,ali i ostale pretedenta na strani Aganovićevog tima.

Kakanj 78 - Jedinstvo 3:0
(25:18, 25:21, 25:23)

KAKANJ Sportska dvorana.Gledatelja 150.Suci;Nikola Kozić(Ljubinje) i Armin Mujkić (Zenica).Delegat: Admir Mahovkić(Lukavac).

KAKANJ 78.: Lepić, Tinjić, Škulj, Šljivo, Aganović, Krivokapa, Tadić, Ružić, Mustafić, Fejzović, Delibašić, Sužanj.Trener: Almir Aganović.

JEDINSTVO: Ristić, Omerbašić, Teodorović, Hanumić, Gajić,Tatarević,Bo. Jocić, Pejić, Agatić, Trakić, Lazukić, Br.Jocić. Trener:Ljubiša Ristić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u