KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Odbojkaši u finalu play-offa

12.04.2019. - Odbojkaši Kaknja savladali su Domaljevac (3:2) u drugom susretu polufinala play-offa Bosne i Hercegovien i izborili plasman u finale gdje će snage odmjeriti sa brčanskom Mladosti.

Iako su prvi susret odbojkaši Domaljevca izgubili na domaćem terenu sa 3:1 u drugom meču u Kaknju su odigrali odličan susret i bili nadomak majstorice.

Prvi set je nakon velike borbe pripao domaćoj ekipi rezultatom 25:19. I u durgom setu se igralo poen za poen, a iako je domaći tim većim dijelom drugog seta imao prednost gosti su na kraju slavili sa 24:26 za izjednačenje. Nakon izgubljenog drugog seta domaći igrači su ''pali'' i u trećem kojeg su gosti dobili uvjerljivo sa 15:25 za samo 23 minute igre.

Ipak domaći su smogli snage i preokrenuli rezultat u naredna dva seta. Prvo su u četvrtom izjednačili slavivši sa 25:11 za samo 21 minutu, da bi u tajbreku slavili sa 15:11 za veliko finale sa brčanskom Mladosti.

-Uspjeli smo izbaciti jako dobru ekipu Domaljevca. Pred nama je novo finale sa ekipom Mladosti. U Kupu smo ostali nedorečeni u Brčkom. Imali smo nekolio serija grešaka od strane mladih igrača koji još uvijek sazrijevaju i nadam se da ćemo ukoliko svi ostanu na okupu za dvije godine imati strašan tim. Vjerujem da možemo dobiti utakmicu u Kaknju iz podršku publike koja nam treba, a onda je sve moguće, rekao je trener ekipe Kaknja Almir Aganović nakon susreta.

Ovom pobjedom odbojkaši Kaknja su ispunili zacrtani cilj na samom početku sezone, a to je plasman u finale play-offa. Izabranici Almira Aganovića su uspjeli eliminisati odličnu ekipu Domaljevca koja je u ovoj sezoni angažovala tri ''stranca'' iz Srbije i Hrvatske. Prvi finalni susret između Kaknja i Mladosti na programu je već naredne subote u kakanjskoj sportskoj dvorani.

OK „Kakanj 78“- HOK „Domaljevac“ 3:2 (25:19, 24:26, 15:25, 25:11, 15:11)

Sportska dvorana KSC u Kaknju. Gledalaca: 200.

Druga utakmica ½ finala play-offa.

OK „KAKANJ 78“: Muhamed Begić, Nebojša Januzović, Marko Milovanović, Armin Šljivo, Edin Mehić, Adin Fazlić, Danilo Ružić, Bahrija Zenović, Armin Fejzović, Armin Vehab, Sejdin Mustafić. Trener:Almir Aganović.

HOK“DOMALJEVAC“: Josip Vojak, Luciano Krištić, Patrik Bekić, Milan Zoranović, Ivo Ivić, Filip Nedić, Marko Oršulić, Franjo Ivić, Stevo Ivanović, Nikola Lončar, Ljubomir Ivanović, Matej Ivić. Trener:Zlatko Ivić.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u