KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Odbojkaši se plasirali u polufinale Kupa

05.10.2017. - Odbojkaški Kaknja jučer su u četvrtini finala Kupa FBiH u Domaljevcu savladali istoimenu ekipu rezultatom 3:2

Bila je ovo teško izvojevana pobjeda izabranika trenera Almira Aganovića, a protivnik je pružio odličan otpor.

Već u prvom setu dalo se naslutili da Kakanjci neće imati nimalo lagan posao, nakon što su se nakon nekoliko minuta domaći "odlijepili" na 10:5. Kakanjska ekipa je igrala loše, pravila greške, a protivnik to kažnjavao tako da je prvi set završen rezultatom 25:17 za domaćina.

U drugom setu nešto bolja igra kakanjskih odbojkaša. Igralo se poen za poen sve do sredine seta kada Kakanjci pojačavaju i sa 25:18 izjednačavaju rezultat u setovima.

U trećem setu ponovo odlična igra domaće ekipe, posebno igrača sa brojem 7, Vukovića čiji su potezi i obilježili utakmicu. Domaljevac je imao prednost, Kakanj pred kraj seta serijom poena smanjuje na 24:23, i onda trener Aganović pravi izmjenu, umjesto Ružića na servisu ulazi mladi Fazlić koji pravi servis grešku i domaćin dobija set.

U četvrtom setu Kakanjci dolaze na svoje, na samom početku prave seriju, a set završava rezultatom 25:14 za kakanjsku ekipu.

Uslijedila je triler završnica u petom setu, domaćin je imao i jednu meč loptu, ali su Kakanjci bili spremniji i spretniji i odnijeli tešku pobjedu u Kakanj.

U igri domaćina posebno se istakao korektor Velibor Vuković, dok je kod gostujuće ekipe bolji od ostalih bio Muris Krivokapa sa nekoliko ključnih poena.

Kako je kazao trener OK Kakanj 78, Almir Aganović, utakmica je bila očekivano teška:

"Važna pobjeda zbog samopouzdanja i atmosfere u ekipi. Bilo je mnogo padova u izgubljena dva seta, pokušavali smo izmjenama dobiti nešto što trenutno ne daje rezultat a to je odbrana i naš servis. Tako ćemo nastaviti i ubuduće. Čestitke momcima na pobjedi, a mnogo rada je još pred nama.", kazao je Aganović-

U polufinalu Kakanjce očekuje ekipa OK Ilijaš koja je u četvrtfinalnom susretu savladala OK Lukavac 07.

PRESS OK KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u