KakanjLive | Ponedjeljak, 30.11.2020. godine

Odbojkaši savladali Domaljevac

25.01.2019. - Odbojkaši Kaknja su pred domaćom publikom savladali Domaljevac i došli do jubilarne desete ovosezonske pobjede kojom su se učvrstili na drugoj poziciji odbojkaške Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Prva dva seta Kakanjci su dobili rezultatom 25:17 i 25:18 bez većih problema. U oba seta domaći tim na tehnički timeout odlazi sa prednošću od pet poena (12:7) i sa lakoćom dolazi do ubjedljive prednosti od 2:0.

I u trećem setu Kakanjci imaju prednost na tehničkom timeoutu (12:10) nakon kojega nastavljaju sa dobrom igrom i ne dopuštaju gostima da ih rezultatski ugroze. Domaljevac je tek u finišu susreta zaigrao dobro, ali su Kakanjci slavili sa 25:22 za nova tri boda.   

-Iskreno pribojavao sam se ovog susreta jer smo u pauzi nakon prvog dijela sezone odigrali samo jedan prijateljski meč. Domaljevac je ozbiljna ekipa koja može pomrsiti mnogima račune, kako u ovom prvom dijelu sezone tako i u doigravanju. Ozbiljno smo shvatili protivnika od samog početka susreta i na kraju zaslućeno slavili, rekao je trener Kaknja Almir Aganović nakon susreta.

Ovom pobjedom ekipa Almira Aganovića se revanširala Domaljevcu za poraz u trećem kolu odbojkaške Premijer lige BiH. U narednom kolu Kakanjci će na gostovanje u Gacko, dok će Domaljevac ugostiti brčansko Jedinstvo.

OK KAKANJ 78 – HOK DOMALJEVAC 3:0  (25:17, 25:18, 25:22)

Dvorana: KSC Kakanj. Gledalaca: 100

Sudije: Adnan Kološ (Sarajevo) i Zdravko Jakiša (Čapljina). Linijske sudije: Melis Mioć i Ermin Krivokapa (Kakanj). Delegat: Željko Kerović (Lopare)

OK KAKANJ 78: Begić, Januzović, Milovanović, Krivokapa, Šljivo, Mehić, Fazlić, Ružić, Zenović, Fejzović, Mustafić, Vehab. Trener Almir Aganović.

HOK DOMALJEVAC: Vojak, Zoranović, Ivić I, Ivanović, Nedić, Ivić F, Ivanović S, Lončar, Ivić M. Trener Zlatko Ivić.

E.Škulj/KakanjLive  

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u