KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Odbojkaši rutinski protiv Maglića

20.02.2018. - U posljednjoj utakmici šesnaestog kola odbojkaške Premijer lige Bosne i Hercegovine ekipa OK Kakanj 78 je ugostila Maglić iz Foče i slavila rezultatom 3:0.

Bio je ovo tek nešto ''bolji'' trening za izabranike Almira Aganovića pred derbi drugog dijela sezone u kojem će Kakanjci ugostiti vodeću Mladost iz Brčkog.

Kakanjci su sjajno ušli u ovaj susret i već na tehničkom timeoutu imali četiri poena prednosti. Prvi set su mirno priveli kraju i slavili sa 25:15.

U drugom setu na tehnički timeout gosti iz Foče odlaze sa dva poena prednosti. Kakanjci brzo ''poravnavaju'' rezultat (14:14), a potom preuzmaju i vodstvo (16:14) nakon čega Milan Matović na klupi Fočaka poziva timeout. Kakanjci su u nastavku slavili rezultatom 25:19.

U trećem setu Kakanjci sa minimalnom prednošću odlaze na tehnički timeout (12:11). U nastavku Kakanjci su slavili rezultatom 25:17 i osvojili nova tri boda.

-Pred derbi susret sa brčanskom Mladosti dosta smo podigli ozbiljnost ali i sam nivo igre. Ekipa Maglića je u Kakanj doputvala u nadi da može uzeti možda bod, ali mi smo maksimalno ozbiljnim pristupom utakmicu dobili i najavili derbi sa liderom odbojkaške Premijer lige BiH protiv koje imamo za cilj da uzmemo bar bod kako bi bili sigurno na toj drugoj poziciji pred play-off. Mladosti ne odvogara naša dvorana, to su mi i sami rekli, a ja vjerujem da ćemo publiki u Kaknju pružiti vrhunski meč, rekao je u izjavi za KakanjLive nakon susreta trener odbojkaša Kaknja 78 Almir Aganović.

Bio je ovo trinaesti trijumf Kakanjaca koji sada imaju 38 bodova na drugoj poziciji koju će vjerovatno i održati pred play-off.

U narednom kolu odbojkaši Kaknja će ugostiti lidera odbojkaške Premijer lige, brčansku Mladost kojoj su jedini nanijeli poraz u dosadašnjem toku prvenstva.

Maglić je nakon 16 kola posljednji tim odbojkaške Premijer lige BiH i siguran su putnik u niži rang takmičenja uz ekipu Lukavca.

OK KAKANJ 78 – OK MAGLIĆ 3:0 (25:15, 25:19, 25:17)

Dvorana: KSC Kakanj. Gledalaca: 100

Sudije: Adnan Kološ, Ivana Bartula-Gustin . Delegat: Senad Helač

KAKANJ: Begić, Čobo, Krivokapa, Šljivo, Fazlić, Ružić, Zenović, Fejzović, Mustafić, Vehab, Tadić. Trener: Almir Aganović

MAGLIĆ: Matović, Vasić, Skakavac, Prodanović, Mičević, Brković, Blagojević, Bjelogrlić, Mališ, Vuković. Trener:Milan Matović.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u