KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Odbojkaši pobjednici Kupa Federacije BiH

10.11.2018. - Odbojkaši Kaknja osvojili su titulu prvaka Federacije Bosne i Hercegovine savladavši brčansko Jedinstvo u Kaknju rezultatom 3:1. Iako su gosti iz Brčkog imali prednost od 1:0 i bili na najboljem putu da osvoje i drugi set, Kakanjci su odličnom igrom preokrenuli rezultat u svoju korist i odbranili titulu prošlogodišnjeg pobjednika Kupa FBIH.

Prvi set finalne utakmice Kupa Federacije Bosne i Hercegovine pripao je ekipi iz Brčkog rezultatom 19:25. Nakon tehničkog timouta gosti su imali minimalnu prednost (11:12), ali su u nastavku zaigrali sjajno i zasluženo poveli u ovom susretu.

Gosti su odlično otvorili i drugi set. Na tehničkom timeoutu imali su dva poena prednosti, a njihova prednost je polako rasla, pa su imali čak i četiri poena prednosti i bili nadomak osvajanja novog seta. Vuković je bio nerješiva igra za Kakanjce, dok su sjajan blokersi par bili Plavšić i Kurtović.  Ipak Kakanjci su sjajno zaigrali onda kada je najviše trebalo i došli su do preokreta i slavili u ovom setu rezultatom 27:25 za izjednačenje.

Nakon izjednačenja domaći odbojkaši su dodatno konsolidovali redove i na tehnički timeout u trećem setu odlaze sa tri poena prednosti (12:9). I u nastavku izabranici Almira Aganovića su nastavili sa dobrom igrom i osvojili treći set rezultatom 25:18.

U četvrtom setu Kakanjci su slavili rezultatom 25:22 i tako odbranili titulu prvaka Federacije BiH. Za najboljeg igrača finalnog susreta Kupa Federacije BiH proglašen je igrač Kaknja Marko Milovanović.

OK KAKANJ 78 – MOK JEDINSTVO 3:1 (19:25, 27:25, 25:18, 25:22)

Sportska dvorana Kakanj. Gledalaca: 500

Sudije: Jasmin Husejnović (Sarajevo), Edin Begović (Zenica). Delegat: Faruk Softić (Breza)

OK KAKANJ 78: Begić, Milovanović, Krivokapa, Šljivo, Mehić, Ružić, Zenović, Fejzović, Mustafić, Vehab, Filipaš. Trener Almir Aganović.

MOK JEDINSTVO: Đurić, Plavšić, Gavrilović, Lazukić, Marković, Vuković, Kurtović, Kovandžić, Dominković, Jelašković, Balač, Božić. Trener Nedžad Karamustafić.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u