KakanjLive | Četvrtak, 26.11.2020. godine

Odbojkaši pali u Bijeljini, Radnik u finalu

09.04.2018. - Odbojkaši bijeljinskog Radnika su nakon poraza u Kaknju (1:3) slavili u dva susreta koji su igrani u sali Gimnazije ''Filip Višnjić'' rezultatom 3:0 i tako izborili finale odbojkaškog playoffa.

DSC07027

Nakon što su u prvom susretu poraženi u Kaknju rezultatom 3:1 izabranici Darka Manojlovića su u drugom meču pred domaćom publikom savladali Kakanj rezultatom 3:0. Prvi set pripao je Radniku rezultatom 25:22, dok su u drugom nakon velike borbe slavili sa 25:23. Treći set je taokđe pripao domaćim odbojkašima koji su slavili rezultatom 25:19 i tako izborili majstoricu.

Majstorica koja je igrana u subotu 7.arpil 2018. godina) pripala je ekipi iz Bijeljine. Radnik je identičnim rezultatom slavio kao i u drugom susretu. Prvi dva seta domaći tim dobio je rezultatom 25:18, 25:22, dok je treći lakše nego očekivano domaćinu koji je slavio sa 25:14 i tako zakazao finale sa ekipom Mladosti iz Brčkog.

-Ekipa Radnika je zasluženo prošla u finale. Nijednog momenta nismo uspjeli doći do neke željene igre. Na površinu su isplivali svi naši nedostaci koji nas prate od početka sezone. Sigurno nam je mjesto među četiri vodeće ekipe lige, ali za nešto više trenutno nemamo kvalitet, rekao je trener ekipe Kaknja Almir Aganović nakon eliminacije Kaknja iz playoffa BiH.

Odbojkaši Kaknja su tako u posljednje dvije sezone zaustavljeni u polufinalu odbojkaškog playofa od istog protivnika, a za veći domet kakanjskog tima bit će potrebna i pojačanja sa strane jer je evidentno da se ekipa Almira Aganovića ne može oslanjati samo na domaći kadar koji je ove sezone bio potpomognut Ružićem, Tadićem i Zenovićem.

Drugi meč: Radnik – Kakanj 78 3:0 (25:22, 25:23, 25:19)

Treći meč: Radnik – Kakanj 78 3:0 (25:18, 25:22, 25:14)

RADNIK: Dario Balaban, Aleksandar Djurić, Nikola Blagojević, Dušan Perišić,  Rastko Lečić, Vukasin Tuzlančić,Dejan Jocić,Anto Oršolić, Vladimir Milićević, Bojan Novokmet,  Miloš Ćulibrk,Dejan Janjičić. Trener: Darko Manojlović.​

KAKANJ: Muhamed Begić, Berin Pinjić, Faris Čobo, Muris Krivokapa, Armin Šljivo, Ajdin Fazlić, Daniolo Ružić, Bahrija Zenović, Armin Fejzović, Armin Vehab, Marko Tadić, Sejdin Mustafić. Trener: Almir Aganović.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u