KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Odbojkaši Kaknja žele trofej Kupa Federacije BiH

03.11.2017. - Odbojkaši Kaknja u subota 4.novembra u Kalesiji igraju finale Kupa Federacije BiH protiv domaćeg prvoligaša, ambiciozne ekipe OK Bosna, koja je samim plasmanom u finale postigla svoj historijski uspjeh

odbojkagostovanje
Izabranici trenera Almira Aganovića na dobrom su putu da osvoje još jedan trofej i popune bogatu riznicu trofeja u svojim klupskim prostorijama.Nakon neočekivanog poraza u Modriči, igrači Kaknja su sjajnom igrom protiv Radnika iz Bijeljine najavili povratak na pobjednički kolosijek i subotnje gostovanje u Kalesiji je izvanredna prilika da to potvrde osvajanjem trofeja Kupa Federacije Bosne i Hercegovine.

U Kupu Federacije BiH odbojkaši Kaknja su eliminirali ekipe OK Domaljevac i OK Ilijaš i satigli do finala u kojem za protivnika imaju ambicioznu ekipu Bosne, koja će imati snažnu podršku svojih vjernih navijača ..

Nedavno, na turniru u Zavidovićima, ove dvije ekipe odigrale su zanimljiv susret iz kojeg je kao pobjednik izašla ekipa Kaknja i za očekivat je da će tako biti i u finalnom meču u Kalesiji.
Trener OK Kakanj 78, Almir Aganović, je optimističan i kaže kako bi osvajanje ovog trofeja bila zahvalnica Upravi kluba koja je ove sezone omogućila odlične uslove za njegovu ekipu.
-Pobjeda protiv Radnika nam je puno značila, s druge strane desila se povreda važnog igrača Armina Šljive koji je povrijedio prst i sigurno će mnogo nedostajati u ovom važnom meču. Također, prije sedam dana povrijedio se i mladi Adin Fazlić, tako da u finalni meč ulazimo hendikepirani. To će donijeti manji broj rotacija i s te strane smo oslabljeni. Finale kao finale, ulazimo sa velikim motivom i željom da odigramo dobru utakmicu. Protivnik je jako nezgodan, iako Superligaš. Susreli smo se s njima u Zavidovićima kada smo ih dobili sa 2:0 u setovima i dobro poznajemo ekipu., koju ne smijemo potcijeniti. Sve je na nama, zavisno od toga kako ćemo odigrati i koliko ćemo mi njima dozvoliti da se razigraju u svojoj sali. Naravno, želimo osvojiti ovaj trofej kao zahvalu Upravi i navijačima koji nas podržavaju, kazao je trener odbojkaša Kaknja Almir Aganović.

Finalni meč Kupa Federacije BiH igra se u subotu, 4.novembra .2017. u dvorani "MSŠC Kalesija" sa početkom u 18:00 sati uz direktan prijenos na Neon TV od 17:45 sati.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u