KakanjLive | Ponedjeljak, 23.11.2020. godine

Odbojkaši Kaknja uz dosta muke savladali Jedinstvo

24.11.2018. - U sedmom kolu odbojkaške Premijer lige Bosne i Hercegovine odbojkaši Kaknja savladali su brčansko Jedinstvo rezultatom 3:2.

Nakon velike borbe Kakanjci su dobili prvi set rezultatom 25:23, a identičnim rezultatom tim iz Brčkog je dobio drugi set. U trećem setu odbojkaši Jedinstva na tehnički timeout odlaze sa dva poena prednosti (10:12), a nakon toga su zaigrali mnogo bolje i dobili treći set rezultatom 19:25.

Brčaci su bili na najboljem putu da slave u ovom susretu i tako se revanširaju Kakanjcima za poraz u finalu Kupa Federacije BiH, ali Kakanjci se bude i slave u naredna dva seta.

U četvrtom setu ekipa Kaknja slavila je rezultatom 25:15, dok su u odlučujućem petom setu Kakanjci gubili sa četiri poena razlike (6:10). Nošeni podrškom sa tribina igrači Almira Aganovića se bude i uspjeli su da preokrenu rezultat (15:11) i osvoje dva boda.

Uz mnogo muke Kakanjci su uspjeli da upišu šest pobjedu u sezoni. Itekako se osjetio odlazak Filipaša, ali i izostanak povrijeđenog Zenovića. Napominjemo kako pravo nastupa još uvijek nije stekao novajlija Januzović.

Ekipi Kaknja je u prilog išao i ''domaći'' poraz Domaljevca koji je Bijeljinskim Radnikom osvojio samo bod (2:3). U narednom kolu igra se i derbi prvog dijela sezone odbojkaške Premijer lige BiH, a u Brčkom se sastaju Mladost i Kakanj.

OK KAKANJ 78 – MOK JEDINSTVO 3:2 (25:23, 23:25, 19:25, 25:15, 15:11)

Sportska dvorana Kakanj. Gledalaca:300

Sudije: Elvedin Čosić (Breza), Nikola Kozić (Ljubinje). Delegat: Adem Rožajac (Hrasnica)

OK KAKANJ 78: Čobo, Milovanović, Krivokapa, Šljivo, Mehić, Fazlić, Ružić, Fejzović, Mustafić, Vehab. Trener Almir Aganović

MOK JEDINSTVO: Šurić, Plavšić, Ganilović, Lazukić, Marković, Vuković, Kurtović, Kovandžić, Dominković, Jelašković, Stanković, Balać. Trener Nedžad Karamustafić.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u