KakanjLive | Utorak, 24.11.2020. godine

Odbojkaši Kaknja u tajbreku savladali Modriču

30.11.2019. - Premda su dva puta bili u vodstvu, izabranici trenera Aganovića do sedme pobjede stigli tek u tajbreku i solidnoj ekipi Modriče prepustili jedan bod

dvadana
Kada su ekspresno riješili prvi set u svoju korist sa čak deset poena razlike (25:15), sigurno ni najveći pesimisti nisu mogli predvidjeti da će odbojkaši Kaknja do pobjede doći u tajbreku i ostati bez jednog boda. Nažalost, loša igra u drugom setu i potpuna opuštenost igrača Kaknja znalački je kažnjena od razigranih gostiju koji ih ostavljaju na 18 poena i stižu do izjednačenja.

Dobru igru gosti nastavljaju i u trećem setu. Kod rezultata 4:8 trener Aganović tajmautom pokušava zaustaviti Modričane.Serijom 6:0 to uspijeva i njegova ekipa po prvi put stiže do vodstva (13:12). Bio je to period uspješnih servisa Vehaba i blokova Ružića i Zenovića i preokret za dobitak trećeg seta(25:19) i najave nove, sedme prvenstvene pobjede. Nisu tako mislili gosti, koji ponovo preuzimaju inicijativu i na tehnički tajmaut odlaze s tri poena razlike(9:12),koju su još više povećali i imali permanentnu prednost(12:15, 13:18, 15:20) i na kraju stižu do 17:25 i pitanje pobjednika dovode u veliku neizvjesnost.Značajno je istaći da su kod vodstva gostiju 13:18 zbog prigovora sucu Bašiću crvene kartone dobili Danilo Ružić i trener Almir Aganović, čime su doprinijeli još uvjerljivijem vodstvu gostiju jer su im „poklonili“ dva poena!

Neizvjesna borba i nova dva crvena kartona Armin Fejzović(Kakanj) i Dragan Blagojević(Modriča) obilježili su peti set. Domaći su imali prednost od tr poena razlioke (5:2), ali su uporni i borbeni gosti stigli do izjednačenja(6:6),a zatim umakli za dva poena(6:8) i najavili iznenađenje. Sa tri uzastopna poena Bahrije Zenovića domaći ponovo preuzimaju vodstvo (10:9), koje je kratko trajalo jer gosti uspijevaju doći do novog preokreta(11:12). Međutim bilo je to sve što su izabranici trenera Cvijića postigli u ovom meču jer su mladi Fazlić i Ružić svojim poenima riješili pitanje pobjednika.

Pobjeda Kaknja je zaslužena, ali teško izborena. Treba istaći da trener Aganović nije mogao računati na lakše ozlijeđenog srednjeg blokera Armina Šljivu, te primača Marka Milovanovića, koji je poslije poraza od Jedinstva demonstrativno napustio Kakanj i vodstvo kluba više na računa na njegove usluge.

OK Kakanj 78“- OK „Modriča“ 3:2

Sportska dvorana KSC Kakanj. Gledatelja 200.Sudije: Mirza Bašić (Lukavac) i Milan Nikolić(Brčko).Delegat:Faruk Softić(Breza).Prvenstvena utakmica XI kola Premijer lige BiH.OK „Kakanj 78“-OK Modriča 3:2 po setovima:25:15, 18:25, 25:19.17:25, 15:12.
CRVENI KARTONI: Danilo Ružić, Armin Fejzović i trener Almir Aganović (OK „Kakanj 78“, Dragan Blagojević (OK „Modriča“).

OKI „KAKANJ 78“: Džemil Jelašković, Ramiz Begić, Faris Čobo, Muris Krivokapa, Adin Fazlić, Danilo Ružić, Bahrija Zenović, Armin Fejzović, Sejdin Mustafić i Armin Vehab. Trener: Almir Aganović.
OK „MODRIČA“:Milan Vuković, Dragan Blagojević, Žarko Blagojević, Branko Brestovac, Marko Karamanović, Igor Popović, Nikola Jovičević, Bojan Gavrić, Srđan Bencun, Boris Savić, Nikola Mišić, Saša Đurić.Trener: Lazo Cvijić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u