KakanjLive | Četvrtak, 03.12.2020. godine

Odbojkaši Kaknja u polufinale play-offa BiH

24.03.2017. - Odbojkaši Kaknja slavili su i u drugoj utakmici četvrtfinala play offa Premijer lige Bosne i Hercegovine savladavši Maglić iz Foče rezultatom 3:1

Nakon što su u Foči slavili sa ubedljivih 3:0 odbojkaši Kaknja su slavili i u drugom četvrtfinalnom susretu play-offa savladavši Maglić rezultatom 3:1 pred domaćom publikom. Malobrojna publika u dvorani KSC Kakanj mogla je uživati u prelijepoj odbojkaškoj predstavi. Gosti su dobro otvorili utakmicu i napravili prednost od ti poena razlike koju su zadržali do tehničkog tajmauta (9:12), da bi se Aganović i društvo probudili i ubrzo poravnali rezultat, a potom zahvaljujući sjajnoj igri Tadića i Krivokape na mreži odvojili i na plus tri (22:19) nakon čega gosti traže tajmaut. Fočaci su do kraja prvog seta uspjeli osvojiti još tri poena, dok je pobjedu u prvom setu Kakanjaca potvrdio sjajni Muris Krivokapa za kojeg Matović i Todić nisu imali rješenja.

U drugom setu Kakanj odlazi na tehnički tajmaut sa dva poena prednosti (12:10), da bi za samo dvije minute ta prednost iznosila i pet poena (17:12) nakon čega gosti pozivaju tajmaut, a potom su nanizali tri poena. Ipak Kakanjci predvođeni Ružićem i Aganovićem u ovom setu prave mini seriju od 4:0 i mirno privode set kraju (25:21).

Kada se očekivalo da će domaći mirno privesti susret kraju i slaviti sa ubjedljivih 3:0 gosti su zaigrali u trećem setu u kojem već na otvaranju prave četiri poena razlike (3:7), da bi na tehnički tajmaut otišli samo sa jednim poenom prednosti. Vuković i kapiten gostiju Milan Matović sjajom igrom svom timu donose ponovo tri poena prenodsti (11:14), a Kakanjci do prvog izjednačenja u ovom setu dolaze kod rezultata 19:19. Gosti su u završnici zahvaljujući sjajnoj servi Vukovića došli do pobjede (23:25) u trećem setu.

U četvrtom setu je goste iz Foče koji su u Kakanj doputovali sa samo osam igrača stigao umor. Kakanjci su rano napravili prednost od pet poena razlike, da bi na tehnički tajmaut otišli sa ubjedljivom prednošću (12:4). U nastavku Fočaci nisu imali odgovor na snažne lopte Armina Šljive i Murisa Krivokape, dok je neumoljiv na servi bio kapiten Almir Aganović, pa je domaći tim ovaj set dobio rezultatom 25:16 i u konačnici došao do pobjede od 3:1 i plasmana u polufinale play offa.

- Ako pogledamo rezultat 3:0 u prvom susretu i 3:1 u drugom možemo biti zadovoljni, ali to nije tako lako išlo kao što rezultat pokazuje. Svi setovi izuzev ovog posljednjeg su bili neizvjesni do nekog osamnaestog ili devetnaestog poena kada se lomio rezultat. Prolazom mogu biti zadovoljan, ali nivo igre moramo dići na viši nivo ukoliko mislimo u finale. Vjerujem da ćemo se što bolje pripremiti za polufinalne mečeve koji nas očekuju, rekao je u izjavi za KakanjLive kapiten i treenr OK Kakanj 78, Almir Aganović.

OK KAKANJ 78 – OK MAGLIĆ 3:1

(25:22, 25:21, 23:25, 25:16)

Dvorana KSC Kakanj. Gledalaca: 150
Sudije: Adnan Abadžija (Ilijaš) i Minela Mešić (Sarajevo). Delegat: Nebojša Karadeglija (Ljubinje)
OK KAKANJ 78: Begić, Pinjić, Škulj, Krivokapa, Šljivo, Ružić, Aganović, Fejzović, Mustafić, Vehab, Fazlić, Tadić. Trener: Almir Aganović
OK MAGLIĆ (FOČA): D.Matović, M.Matović, Jelašković, Mićević, Kuzmanović, Todić, Prodanović, Vuković. Trener: Milan Matović.
E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u