KakanjLive | Četvrtak, 26.11.2020. godine

Odbojkaši Kaknja u finalu Play offa

10.04.2016. - I u drugoj utakmici polufinala Play offa,odbojkaši Kaknja su maksimalnim rezultatom (3:0) porazili Gradinu Herceg iz Srebrenika i dvokorakom stigli do finala u kojem će snage odmjeriti sa aktualnim prvakom,ekipom brčanske Mladosti


Kao što se i očekivalo, izabranici trenera Almira Aganovića ponovili su uspjeh iz Srebrenika i bez teškoća savladali ekipu Gradine Herceg, koja je plasmanom u polufinale zadovoljila svoje ambicije. U sva tri seta igrači Kaknja 78 bili su bolji i za samo sat vremena riješili pitanje pobjednika. Bila je to rutinska pobjeda naših odbojkaša, koji su utakmicu odigrali na visokom nivou i pokazali da su uz brčansku Mladost najbolja i najkvalitetnija ekipa. Upravo će ove dvije momčadi narednog vikenda u dvije ili tri utakmice odlučiti o novom prvaku Bosne i Hercegovine. Bit će to repriza iz Kupa u kojem su Brčaci bili uspješniji i po drugi put osvojili duplu krunu.

-Mi smo svoj cilj ostvarili. Izborili smo plasman u finale i dokazali da smo uz Mladost bez premca, što je veliki pomak u odnosu na prethodne dvije sezone. Što je najpozitivnije, ove uspjehe smo ostvarili uglavnom sa domaćim snagama, izuzimajući Danila Ružića i Marka Tadića, koji su svojim iskustvom doprinijeli stabilizaciji tima i afirmaciji naših mladih igrača, prije svega, dizača Armina Fejzovića, libera Sejdina Mustafića, korektora Murisa Krivokapu i srednje blokere Harisa Škulja i Armina Šljivu, koju su velika perspektiva našeg kluba, istakao je igrač i trener Almir Aganović, kojem neosporno pripadaju ogromne zasluge za renesansu kakanjske odbojke.

Kakanj 78 - Gradina Herceg 3:0
(25:15,25:15,25:19)

Sportska dvorana KSC..Gledatelja 200.Suci:Adnan Abadžija(IlijaŠ9 i Darko Krunić(Ljubinje). Delegat:Faruk Softić(Breza).
KAKANJ 78: Lepić, Berbić, Škulj, Krivokapa, Delibašić, Tadić, Ružić, Aganović, Mustafić, Fejzović, Pinjić. Trener:Almir Aganović.
GRADINA-HERCEG (Srebrenik): Selimović, Kešetović, Bašić, Harčinović, Slanjankić,Blagojević,Kambić, Sinanović, Tursunović,Dedić. Trener:Kemal Bašić.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u